www.karate.hu
PDF letöltés

A 2022-es ifjúsági olimpián is ott lesz a karate

Bekerült a karate a következő ifjúsági olimpiai játékok programjába! A Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó multisport-eseményt 2022-ben rendezik Szenegál fővárosában, Dakarban. A karate már helyet kapott a legutóbbi ifjúsági olimpián, 2018-ban is: a történelmi alkalmon Baranyi Zsófia személyében magyar résztvevő is volt.

ifiolimpia

„Hatalmas elismerés ez a sportágunknak. Az ifjúsági olimpia az utánpótlás korú sportolók legfontosabb rendezvénye a világon, és a részvétel egy újabb lehetőség arra, hogy megmutathassuk a karate számtalan értékét az olimpiai színtéren” - írta közleményében Antonio Espinos, a Karate Világszövetség, a WKF elnöke.

A dakari játékokon – amely 2022 október 21-től november 15-ig tart majd - hasonló lesz a versenyek lebonyolítása, mint tavaly, Buenos Airesben: küzdelemben nemenként három súlycsoportban osztanak érmeket. Jelentős változás azonban, hogy az argentínai megmérettetéshez képest kategóriánként nem nyolc, hanem immár 12 versenyző mérheti majd össze a tudását.