www.karate.hu
PDF letöltés

A MOB-ban járt a WKF elnöke

Értékes sportdiplomáciai találkozót bonyolított le a péntektől vasárnapig Budapesten zajló korosztályos karate Európa-bajnokságot megelőző este Dr. Mészáros János,. A Magyar Karate Szakszövetség elnökének meghívására a Magyar Olimpiai Bizottság székházába látogatott Antonio Espinos, a Karate Világszövetség, egyúttal az európai szervezet elnöke, és ott a MOB több vezetőjével is tárgyaltak.

mobban

Antonio Espinos, dr. Kulcsár Krisztián és Dr. Mészáros János

A spanyol sportdiplomata és Dr. Mészáros János tárgyalást folytatott dr. Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével és Vékássy Bálint főtitkárral, majd találkoztak Schmitt Pállal, a NOB tagjával, a MOB tiszteletbeli elnökével is. 
 
A találkozókon a karate hazai és nemzetközi helyzete mellett természetesen szóba került a BOK Sportcsarnokbeli kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokság is - számolt be róla Dr. Mészáros János. 
 
A sportvezetők megállapították, hogy az idei tokiói olimpiai bemutatkozásnak köszönhetően példátlan érdeklődés övezi az Eb-t, hiszen a kontinens 53 érintett országából 52 is képviselteti magát Budapesten, csupán Monacóból nem érkeztek versenyzők. 
 
mobban2
 
A megbeszéléseken ezeken kívül szóba került a 2022-es felnőtt karate világbajnokság témája is, amelynek rendezési jogát szintén a magyar szövetség nyerte el.