www.karate.hu
PDF letöltés

A MOB elnöke is megtekintette a karate Eb-t

Az áprilisi karate magyar bajnokságot követően a csütörtöktől vasárnapig zajló szerbiai Európa-bajnokságon is tiszteletét tette a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Dr. Kulcsár Krisztián és a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, Dr. Mészáros János Novi Sadban megbeszélést folytatott a Karate Világszövetség, a WKF első emberével, Antonio Espinosszal is.

novisadkulcsarkrisztian

A MOB elnöke ellátogatott a karate Európa-bajnokságra

A MOB vezetőjének tetszett a verseny és elégedett volt a magyarok eredményeivel - számolt be róla Dr. Mészáros János a találkozót követően. Elmondása szerint a MOB-elnök úgy tekint a karatéra, mint olyan olimpiai sportágra, amelyik képes lehet az éremszerzésre az ötkarikás eseményeken, és maximálisan támogatja az MKSZ pályázatát, hogy a 2022-es felnőtt világbajnokságot Magyarország rendezhesse meg.

Hasonlóképpen nyilatkozott látogatásáról a MOB honlapjának Dr. Kulcsár Krisztián:

„Antonio Espinos hosszú ideje tekintélyes vezetője a világ karatesportjának. Gratuláltam neki abból az alkalomból, hogy a karate bekerült az olimpia programjába, ráadásul 2020-ban a sportág őshazájában fog debütálni, Japánban. Ez számukra is óriási dolog. A bemutatkozásuk meghatározó lehet, hiszen attól is függhet a sportág további olimpiai szereplése. Az elnök úrnak ígéretet tettem arra, hogy a 2024-es párizsi játékok szervezőinél, személyes kapcsolataimat felhasználva támogatni fogom a sportágat. Mivel Magyarországon igen népszerű és nemzetközileg is eredményes a karate, annak ötkarikás jövője a magyar olimpiai mozgalom érdekeivel is egybecseng. Hosszasan beszéltünk a sportág helyzetéről, a magyarok eredményességéről, a Dr. Mészáros János által vezetett szövetség sikeres munkájáról. Kitértünk arra is, hogy a magyar szövetség fontolgatja a 2022-es felnőtt karate világbajnokság megrendezését, amit a MOB maximálisan támogatna” - fejtette ki Dr. Kulcsár Krisztián.