www.karate.hu

Események

karate2024

guadalajaraeb

facebook

twitter

youtube

insta

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

A WKF Sportolói Bizottságába pályázik Tadissi Martial

A magyar Tadissi Martial neve is szerepel azon sportolók listáján, akik a jövő heti madridi világbajnokságon bekerülhetnek a Karate Világszövetség, a WKF Sportolói Bizottságába. A jelöltekre a  vb-n résztvevő versenyzők személyesen szavazhatnak a selejtezők első három napján.

athletes committee
A hatfős testületből két korábbi világbajnok, a brazil Douglas Brose és a venezuelai Antonio Diaz négyéves mandátuma jár most le. A megüresedő helyekre - velük együtt - kilenc jelölt van, köztük Tadissi Martial, aki a tagságra való jelentkezését követően bekerült a választható sportolók közé.

A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes magyar versenyző elmondta: még a tavasz folyamán beszélt a bizottság olasz elnökével, Davide Benetellóval, aki bátorította az indulásra. Egy bemutatkozást kellett elküldenie, feltüntetve az eddigi eredményeit is.

"Rengeteg mindent kaptam a karatétól és ezt szeretném viszonozni. Úgy érzem, hogy az eddigi pályafutásom során összegyűjtött tapasztalatommal és az esetleges ötleteimmel segíteni tudnám a sportágat. Sok kapcsolatom van más versenyzőkkel, ismerem a véleményüket, és a bekerüléssel az ő hangjukat tudnám könnyebben továbbítani az illetékesek felé. Másrészt az információ áramlás miatt is fontos lehet a tagság. Beszéltem már többször a bizottság tagjaival és azt tapasztaltam, hogy sokkal hamarabb értesülnek a történésekről, mint mások. Emellett pedig azt gondolom, hogy a hazai karaténak is hasznára válna, ha bekerülne egy magyar a WKF vérkeringésébe, valamelyik bizottságba."

Tadissi Martial szerint elsősorban a szimpátia és az ismertség alapján dőlhet el, hogy kik lesznek a beválasztottak. A közösségi médiában már jelezte ismerőseinek, hogy ő az egyik jelölt a bizottságra bekerülésre, és kérte, hogy támogassák közbenjárásukkal vagy éppen szavazatukkal az indulását.