www.karate.hu

Események

karate2024

guadalajaraeb

facebook

twitter

youtube

insta

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

A magyar sport főbb eredményei az elmúlt években

A magyar kormány 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. A karate ebben az időszakban bekerült a 16 kiemelt sportág közé. A magyar sport főbb eredményei az elmúlt nyolc évből.

hajramagyarok

Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. Ennek eredményeként háromszor több magyar ember sportol, és több mint duplájára nőtt az igazolt sportolók száma. Bővebben itt.

A kormány lehetővé tette, hogy a nyereséges magánvállalkozások társasági adó felajánlásával (TAO) támogassák a magyar sportot. 2017-ben több mint 1000 településen vettek igénybe TAO-támogatást helyi egyesületek működtetésére és az utánpótlás támogatására. Bővebben itt.

A látványsportágak mellett további 16 kiemelt sportág - köztük immár a karate is! - fejlesztéseit támogatta a kormány országszerte, 2017-ben már 16 milliárd forinttal. Bővebben itt.

A kiemelt sportágak mellett a kormány a Felzárkóztatási Alapon keresztül további 23 hazai sportágat támogat. A Felzárkóztatási Alap összege évről-évre emelkedik, 2017-ben már 570 millió Ft volt. Bővebben itt.

Magyarország Kormánya kiemelten támogatja a fogyatékossággal élő sportolókat és szakmai szervezeteiket. Ennek köszönhetően mára közel 20.000 fogyatékos sportoló több mint 100 sportágban mérheti össze tudását. Bővebben itt.

A 2010 után megvalósult infrastrukturális fejlesztések lehetővé tették, hogy hazánk házigazdája lehessen akár a világ legkomolyabb sporteseményeinek is. Bővebben itt.

Bevezetésre került az iskolákban a mindennapos testnevelés. 2014 óta az elmúlt 30 év legkomolyabb iskolai fejlesztési programja indult el Magyarországon. A fatal sporttehetségek felkészülését diák- és utánpótlásprogramok segítik. Bővebben itt.