www.karate.hu
PDF letöltés

Az első hivatalos MKSZ-verseny március óta

A koronavírus járvány miatti márciusi lezárásokat követően 2020. szeptember 26-án első alkalommal került sor a Magyar Karate Szakszövetség versenynaptárába tartozó hivatalos versenyre. A hagyományos miskolci Avas Kupára 250-en neveztek, a szervezők pedig mindent megtettek azért, hogy az esemény a járványügyi szabályok betartásával bonyolódjon le.

avaskupa
Az egyik legjobb hangulatú versenynek bizonyult az idei Avas Kupa, köszönhetően annak, hogy sok karatés fél év után először találkozott egymással, a sportolók pedig hosszú szünet után léphettek végre tatamira versenykörülmények között.
 
Ezúttal a járványhelyzet miatt nem voltak külföldi résztvevői a borsodi viadalnak. A hazai klubok részéről 250 nevezés érkezett. Számos válogatott karatés is indult, így helyenként kifejezetten színvonalas mérkőzések zajlottak, ugyanakkor a különleges helyzet miatt a szokásos rivalizálásokhoz képest ezúttal inkább a részvétel, mintsem a győzelem volt a fontos. 
 
A szervezők elkülönítve, különböző bejáratokon engedték be a versenyzőket és a többi résztvevőt, akik testhőmérséklet ellenőrzés után léphettek csak az egyetemi sportcsarnokba. Számos helyen voltak kihelyezve kézfertőtlenítési lehetőségek, a nézőtéren kötelező volt a távolságtartás és a maszk használata, míg a küzdőterek környékén a szervezők, valamint a bírók mindvégig maszkban végezték a munkájukat.
 
A legeredményesebb klub a házigazde Justitia lett. Az Avas Kupa eredményei elérhetők itt