www.karate.hu
PDF letöltés

Bartha Nikola második a Top Ten gálán

Megismételte tavalyi második helyezését Bartha Nikola a hagyományos horvátországi Top Ten elnevezésű pénzdíjas viadalon. A BVSC-Zugló karatésa az egyenes kieséses versenyen első két mérkőzését megnyerte, és csak a döntőben szenvedett vereséget. Az eredményt jó visszajelzésnek nevezte a hónap végén Madridban sorra kerülő Karate1 Premier League olimpiai kvalifikációs megmérettetés előtt.

barthatopten

Múlt évi jó szereplését követően névre szóló meghívást kapott a zágrábi verseny szervezőitől a 2019. november 9-én megrendezett karatés gálára Bartha Nikola, aki ezúttal edzője nélkül, egyedül utazott ki, hiszen Szegedi Döme éppen Kazahsztánban edzőtáborozik.

A korábbi Eb-bronzérmes és vb-ötödik magyar sportoló első küzdelmében 4-1-re verte az osztrák Topalovicot, majd 2-0-ra győzött a szerb Radicevic ellen is. A döntőben aztán a szintén szerb Perovic 2-0-ra jobbnak bizonyult karatésunknál, aki a második helyért így is 1000 dollárral gazdagodott.

"Nem ment rosszul, bár néha kicsit döcögős volt" - értékelte teljesítményét Nikola. - "Az első ellenfelem kisebb súlycsoportbeli volt, ami nekem jobban feküdt, volt egy dupla fejrúgásom is, azt igyekszem rendszerint megcsinálni. A másik két meccs már taktikusabb volt. A döntőben a szerb lány kontrás volt, mint én, az edzője pedig jól ismert és tudta, hogy mire kell figyelni. Ráadásul benéztem egy testrúgást, amit már nem tudtam visszahozni. Ennek ellenére örülök az eredménynek, úgy érzem, hogy jó szintfelmérő volt Madrid előtt."

Bartha Nikola  azt is elmondta, hogy a madridi Premier League verseny előtt egyhetes spanyolországi edzőtáborban vesz részt a válogatott nagy részével együtt.