www.karate.hu
PDF letöltés

Bemutatkoztak az új kata szabályok Párizsban

Világversenyen először a Párizsban megrendezett Karate1 Premier League-en debütáltak az új kata szabályok. A változások az élmezőny sorrendjét kevéssé borították fel: az esélyesek kerültek a döntőkbe. A kilencfős magyar küldöttség tagjainak ezúttal nem sikerült dobogóra állni, biztató ugyanakkor, hogy küzdelemben a korosztályos Európa-bajnokságra készülő Czagány Dóra bejutott a legjobb nyolc közé.

kyunaparizs

Az olimpiai kvalifikációs viadalon az MTK 68 kg-os küzdője három diadalt aratott a világbajnoki szintű mezőnyben: kanadai, mexikói és kínai riválisa legyőzésével egészen a negyeddöntőig jutott, ahol kikapott egy egyiptomi versenyzőtől. Az U21-es korosztályú sportoló teljesítménye több, mint biztató a februári dániai korosztályos Eb előtt.

Az új kata szabályok szerint az eddigi zászlós rendszert elektronikusan pontozás váltotta fel, amely során a bírók a versenyzők technikai és az atletikus előadását értékelték. Az egyenes kieséses rendszer helyett a selejtezők során nyolcfős csoportokban katáztak a versenyzők, akik közül négy jutott tovább, csupán a döntőben és a bronzérmekért kellett két versenyző közül kiválasztani a győztest. A magyarok közül Nagy Botond egy fordulón továbbjutva végeredményben a 25. helyen végzett. A nőknél Sterck Laura csoportjában ötödik lett, így éppen nem került a továbbjutók közé.

A tornán 82 ország versenyzői vettek részt, Magyarországot Tadissi Martial, Hárspataki Gábor, Nagy Botond, Molnár Réka, Molnár Dániel, Kiss András, Sterck Laura, Czagány Dóra és Bartha Nikola képviselték.

A párizsi Karate1 Premier League verseny eredményei elérhetők itt.