www.karate.hu

Események

vb chile logo

karate2024

facebook

twitter

youtube

insta

danosaink

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

Boussebaa Aicha vezeti a világranglistát

Az Arashi Sportclub karatésai nemcsak hazai viszonylatban eredményesek. Boussebaa Aicha vezeti a WKF világszövetség világranglistáját a kadet lányok 54 kg-os súlycsoportjában.

boussebaapalkovits

Boussebaa Aicha és Palkovits Nikolett

Nem véletlen, hiszen talán minden idők legeredményesebb kadet (14-15 esztendős) korosztályú karateversenyzőjéről beszélünk: Aichán kívül még nem szerzett senki két Európa- és egy világbajnoki címet ebben a korcsoportban, márpedig a fiatal magyar versenyzőnek ez sikerült: 2013-ban a törökországi Konyában Eb-aranyat, a spanyolországi Guadalajarában vb-aranyat, 2014-ben pedig Lisszabonban ismét Eb-aranyat nyert. Boussebaa Aicha ezzel azt is elmondhatja magáról, hogy világversenyen még veretlen!

A világranglistát Boussebaa toronymagasan vezeti 2650.5 ponttal, a második helyezett német Röhlnek hozzá képest csupán 1258 pontja van, a harmadik helyen álló egyiptomi Gad pedig 1126.5 ponttal rendelkezik.

Klubtársa, Palkovits Nikolett pedig a junior -48 kg-os lányok közt foglalja el a világrangsorban a 7. helyet, ami szintén igen előkelő helyezés. Nikolett 2014-ből Európa-bajnoki bronzéremmel büszkélkedhet.

A kadet lányok 54 kg-os kategóriája világranglistájának élcsoportja (a wkf.net alapján):