www.karate.hu
PDF letöltés

Budapest remekelt Zágrábban

A Zagreb Karate Cup nemzetközi versenyre hangolva, a szeptember 14-i viadalt megelőző szombati napon felnőtt gálamérkőzéseket rendeztek a horvát fővárosban. A háromcsapatos minitornán Budapest a házigazdáktól alig lemaradva, Velencét ugyanakkor megelőzve a második helyen végzett.
budapestvalogatottgyerekekkel
 
A meghívás szerint a csapatok három férfi és két női versenyzőből állhattak. A magyar fővárost Hárspataki Gábor, Höning Alexander, Höning Dávid, Bartha Nikola és Lassingleitner Fruzsina képviselték. 
 
A mieink első mérkőzésüket Velencével vívták, és 4-1 arányban jobbnak bizonyultak olasz ellenfelüknél. Höning Alexander 7-3-ra, testvére, Dávid 2-0-ra, Hárspataki 5-3-ra, Bartha pedig 2-1-re hozta mérkőzését, egyedül Lassingleitner nem nem sikerült a győzelem (0-3).
 
A második találkozón Zágráb legyőzte Velencét, majd következett a két győztes, Budapest és hazaiak összecsapása.
 
A csata nem kezdődött jól a számunkra, hiszen Höning Alex döntetlenjét (1-1) követően Lassingleitner Fruzsina kikapott (0-3), Hönig Dávidot pedig leléptették, miután egy rúgást követően nem tudta folytatni a küzdelmet (0-8). A folytatásban hiába szépítettünk Bartha Nikola (3-0) és Hárspataki Gábor jóvoltából (4-0), 2-2-es meccsarány mellett több szerzett ponttal Zágráb győzött.
 
A többségében még csak utánpótláskorú versenyzőkből álló fiatal magyar csapat a második helyet szerezte meg, szereplésére pedig büszke lehet. 
 
budapestvalogatottezusttel
 
Vasárnap a Zagreb Karate Cup nemzetközi versenyt rendezik meg, amelyen a magyar versenyzők is nagy létszámban indulnak, hiszen a viadal a 2015-ös korosztályos Európa-bajnokság első kvalifikációs állomása. 
 
A Zagreb Karate Cup kiírása letölthető innen.
 
(forrás: Büchler Zsolt)