www.karate.hu
PDF letöltés

Díjazta 2018-as legjobbjait az MKSZ

A szokásos helyszínen, a Stefánia Palotában tartotta évértékelővel egybekötött díjátadó gáláját 2019. február 5-én, kedden a Magyar Karate Szakszövetség. Az eseményen a tavalyi esztendőben nyújtott kiemelkedő teljesítményükért 78-an részesültek jutalmazásban.

mkszevertekelo

Elismerésben részesültek 2018 legeredményesebb karatésai

A hagyományos év eleji MKSZ-es rendezvényen megjelent és beszédet is mondott Simicskó István, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos.

Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke értékelőjében arról beszélt, hogy a 2013-ban nagy sikerrel megrendezett budapesti Európa-bajnokság óta a magyar karate sikeres korszakát éli. Hangsúlyozta: a sportágnak jó a kapcsolata az állami szervekkel és a köztestületekkel, és nincs olyan jelentős szervezet, amellyel az MKSZ-nek ne lenne közös projektje. A fontos programok között említette egyebek mellett a tervezett Nemzeti Karate Akadémia ügyét és a vidéki karateélet fejlesztésének beindítását. A 2018-as év eredményei közül kiemelte a 2022-es felnőtt világbajnokság rendezési jogának elnyerését. Emellett beszámolt az általános iskolai karate oktatásban és a Testnevelési Egyetem karate képzéseiben történt előrelépésekről.

Az évértékelőn díjazták a tavaly a sportág legrangosabb bajnokságain – az olimpiai szakágban, a para-karatésok, illetve a különböző karate stílusok világversenyein – kimagasló eredményt elért sportolókat és edzőiket. A jutalmazottak között volt az ifjúsági olimpián szerepelt Baranyi Zsófia és az Európa-bajnokságon történelmi ezüstérmet nyert Hárspataki Gábor.

mkszevertekelo2

A para-karatésokat és edzőiket is jutalmazták

A gálán Réti Istvánnak a wado-ryu meghonosításával szerzett elévülhetetlen érdemeiért és 45 éves karate tevékenységért az MKSZ vezetése a 8. dan fokozatot adományozta.

A díjazottak listája elérhető itt.