www.karate.hu
PDF letöltés

Eb: rekordlétszám a nemzetek tekintetében

Soha ilyen sok nemzet karatésai nem vettek még részt karate Európa-bajnokságon, mint most: a csütörtöktől vasárnapig tartó Eb-n a kontinens 53 országa közül 52(!) képviselteti magát versenyzőkkel. Magyarország - Bartha Nikola sérülése miatt - a tervezettnél egy fővel kisebb, 14 sportolóból álló válogatottat indít, míg a viadal keretein belül első alkalommal megrendezendő para-karate Eb-n négy magyarért szurkolhatunk.

novisadelottcsapat

Kedvező előjelekkel vágnak neki legjobbjaink a szerbiai Novi Sadban sorra kerülő Eb-nek, hiszen az idei Karate1 Premier League viadalokon három versenyzőnk is - Tadissi Martial, Hárspataki Gábor és Molnár Dániel - többször is dobogóra állhatott.

A válogatott az Európa-bajnokságot megelőzően április 30. és május 6. között Tatán jól sikerült, közös edzőtáborban vett részt. Sajnálatos módon sérülés miatt Bartha Nikola nem indulhat az Eb-n, így egyéniben a nőknél csak három súlycsoportban lesz magyar, csapatban pedig Bartha helyére Vajda Lilien ugrik be. Czagány Dóra érettségije miatt csak a csapat küzdelemben tudja segíteni a válogatottat.

A kontinensviadalon csütörtökön az egyéni, pénteken pedig a csapat versenyszámok selejtezőit és vigaszági mérkőzéseit rendezik. Szintén pénteken lesznek a para-karatésok selejtezői. Szombaton és vasárnap a bronzmeccsek és a döntők következnek, amelyek a https://karateworld.tv/-n keresztül élőben megtekinthetők.

Az Európa-bajnokság statisztikái, sorsolása és eredményei elérhetők innen.

Az 53. Karate Európa-bajnokságon és 1. Para-karate Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott:

Kata:

Férfiak: Nagy Botond

Nők: Sterck Laura

Kumite:

Férfiak: 

60 kg: Kiss András
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: Hidasi Tibor
+84 kg: Molnár Dániel

Csapat: György Dániel, Hárspataki Gábor, Hidasi Tibor, Höning Dávid, Molnár Dániel, Tadissi Martial, Tamás Ferdinánd

Nők: 

50 kg: Varga Fruzsina
55 kg: Molnár Réka
61 kg: Vajda Lilien

Csapat: Czagány Dóra, Molnár Réka, Vajda Lilien, Varga Fruzsina

Para-karate:

Kerekesszékesek: 

Férfiak:

Molnár Zsolt

Nők:

Dobos Réka

Tanulásban akadályozottak: 

Férfiak:

Csatári János

Nők:

Kárpáti Petra