www.karate.hu
PDF letöltés

Egy évvel elhalasztották a világbajnokságot

Az egész világot érintő koronavírus járvány miatt egy évvel későbbre halasztották az idei felnőtt karate világbajnokságot. A vb-t eredetileg 2020. november 17. és 22. között rendezték volna Dubajban, de a járványhelyzet bizonytalanságai miatt a Karate Világszövetség, a WKF úgy döntött, hogy a versenyt 2021. november 16-tól 21-ig rendezik meg. A halasztás érinti a 2022-es magyarországi vb-t is, amelyre így 2023-ban kerülhet sor Budapesten.
dubaihalasztas
fotó: WKF
 
A világszervezet végrehajtó bizottsága intenzív tárgyalásokat folytatott az egyesült arab emírségekbeli szervezőkkel és az ország vezetésének illetékeseivel, ezután döntött úgy, hogy a versenyzők és szurkolók egészsége és biztonsága érdekében egy évvel eltolják a világbajnokságot. 
 
"Nehéz döntés volt" - nyilatkozta Antonio Espinos, a WKF elnöke. - "A világbajnokságok ötvenéves történetében először fordul elő, hogy nem a tervezett esztendőben rendezzük meg a versenyt. Biztos vagyok azonban abban, hogy jövő ősszel az elmúlt vb-khez hasonlóan hatalmas sikert hoz majd a dubaji világbajnokság."

A döntés kihatással van a 2021-es korosztályos vb-re, amely így 2022-ben kerül lebonyolításra Törökországban. A Magyar Karate Szakszövetség korábban elnyerte a 2022-es felnőtt világbajnokság megrendezésének jogát, amely a mostani halasztás következtében szintén egy évvel későbbre tolódik.