www.karate.hu
PDF letöltés

Egy hónapra felfüggeszti a versenyeket az MKSZ

A koronavírus-járvány harmadik hullámának megfékezése érdekében, amely immár a fiatalabb korosztályokat sem kíméli, a Magyar Karate Szakszövetség úgy döntött, hogy 2021. március 21-től előreláthatólag április 20-ig a korosztályos versenyek megrendezését felfüggeszti. Emellett az MKSZ irodában is ideiglenesen szünetel a személyes ügyintézés. Az alábbiakban a szövetség erről szóló tájékoztatását adjuk közre. 

mkszlogoofficial

"Tisztelt Szakszövetségi Tagság!
Tisztelt Mesterek!

Bizonyára többen olvastátok a Sportért Felelős Államtitkárság járványhelyzettel kapcsolatos körlevelét, melyben fokozott felelősségtudatot kér minden sportvezetőtől, edzőtől, sportolótól a harmadik hullám megfékezése érdekében. Nekünk, szövetségi, sportegyesületi vezetőknek, karate oktatóknak, mestereknek kiemelt gondossággal kell eljárnunk Magyarország karate társadalma egészségének megóvása érdekében. Ez a felelősség nehéz döntésekkel, nehéz kompromisszumokkal jár, melyeket meg kell tennünk azért, hogy mielőbb visszatérhessen életünk a normális rendbe.

A harmadik hullám immár a fiatalabb korosztályokat sem kíméli, így kiemelt figyelmet kell fordítanunk az utánpótlás-korú sportolók és rajtuk keresztül családtagjaik egészségének megóvására. Mindezekre tekintettel 2021.03.21-től előreláthatólag április 20-ig, a Magyar Karate Szakszövetség a korosztályos versenyek megrendezését ideiglenesen felfüggeszti.

Kérünk minden korosztályos versenyeztetéssel foglalkozó tagegyesületünket, hogy fontolja meg az edzések felfüggesztését is a fiatalabb korosztály és rajtuk keresztül családtagjaik megóvása érdekében. Amennyiben mégis az edzések megtartása mellett dönt valaki a saját felelősségére, azt a legszigorúbb higiéniás előírások betartásával tegye, lehetőleg negatív koronavírus teszt megkövetelésével.

Tisztelt Tagszervezetünk!

Az EMMI és a Sportok Háza járványügyi ajánlása alapján a Magyar Karate Szakszövetség irodája a személyes ügyintézést ideiglenesen felfüggeszti. Természetesen ezen idő alatt is lehetséges telefonos ügyintézés, azonban a versenyengedélyek kiadása, egyéb igazolások kiadása - bár folyamatos - jelentősen lelassult. Kérjük csak a legszükségesebb esetben keressék telefonon az ügyeletet fenntartó kollegánkat.

Megértéseteket és együttműködéseteket megköszönve jó egészséget kíván:

Dr. Mészáros János
MKSZ elnök"