www.karate.hu
PDF letöltés

Előre tekint az MKSZ főtitkára Párizst illetően

A magyar karate továbbra is úgy készül és mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2024-es párizsi olimpián magyar karatés sikereinek örüljünk mindannyian – nyilatkozta Dr. Tahon Róbert. A Magyar Karate Szakszövetség főtitkára azt követően jelentette ezt ki, hogy a francia szervezők nyilvánosságra hozták: a szörföt, a sportmászást, a gördeszkázást és a bréktáncot javasolják a rendezők jogán az ötkarikás programba.

parizspeticio

A sportvezető – aki tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak is – hangsúlyozta: egyelőre azt lehet tényként kezelni, hogy a karate története során először ott lesz a 2020-as tokiói olimpián, valamint az is tény, hogy a Párizsban résztvevő sportágakkal kapcsolatban még rengeteg idő van a – várhatóan 2020 decemberi – végső döntésig.

"Sokszor láttunk már olyat, hogy egy-egy sportágnak megkérdőjelezték az olimpiai létjogosultságát és a mai napig ott szerepelnek ezek az ötkarikás játékokon, ezért bizakodó vagyok, hogy ez még nem lefutott ügy. A karate minden kontinensen jelen van és óriási a tömegbázisa. Az élversenyzők felkészültsége és látványos szabályrendszere pedig alkalmassá teszi, hogy a játékok programjának hosszútávon része legyen" – mondta Dr. Tahon Róbert.

Az MKSZ főtitkára megjegyezte: a párizsi szervezők bejelentése után szinte azonnal az egész földkerekségre kiterjedő aláírásgyűjtés indult, hogy a karate mégis részese legyen a 2024-es olimpiának.

A petíció itt érhető el.