www.karate.hu
PDF letöltés

Elrajtolt a hazai karate versenyszezon

A Hayashi Magyar WKF Karate Liga második fordulójával kezdetét vette a 2021-es magyarországi karatés versenyidény. Az UTE cselgáncs csarnokában január 16-17-én rendezett kétnapos viadalon 30 egyesület 300 versenyzője vett részt. Tatamira lépett a tokiói olimpiai részvételre pályázó felnőtt válogatott sportolók többsége is.
 
ligasterck
 
A versenyt Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke Dr. Tahon Róbert főtitkár társaságában nyitotta meg.
 
A felnőtt válogatott keret tagjai és az olimpiai kvalifikációs versenyekre készülők közül többen is eredményesen kezdték a szezont, köztük kumitében Hárspataki Gábor (MTK) és Molnár Dániel (UTE), katában pedig Nagy Botond (UTE) és Sterck Laura (MTK) is megnyerte a maga kategóriáját.
 
A vasárnapi napon a 14 éven aluli korosztályok küzdelmei zajlottak. A liga forduló élőben is követhető volt a SamanSport Youtube csatornáján és a twitch-en (a készült videók megtekinthetők itt).
 
A versenyt - Falusi Márton, az MKSZ versenyszervező bizottsága vezetőjének irányításával - a Karate Világszövetség, a WKF covid szabályzata, illetve a Magyar Karate Szakszövetség járványvédelemmel kapcsolatos előírásai szerint bonyolították le.
 
ligavip
 
A verseny eredményei elérhetők itt.
 
A Hayashi Magyar WKF Karate Liga következő állomásai:
 
3. forduló: február 6-7., Zalaegerszeg
 
4. forduló: február 27-28., Szarvas
 
(fotók: Nagy Ákos)