www.karate.hu
PDF letöltés

Elutazik a korosztályos válogatott a chilei vb-re

A Chilében a napokban kitört zavargások ellenére a Karate Világszövetség, a WKF megrendezi a kadet, junior és U21-es karate világbajnokságot, amelyre az ország fővárosában, Santiago de Chilében kerül sor szerdától vasárnapig. A világszervezet tájékoztatása szerint folyamatos kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, akik garantálták a vb biztonságos lebonyolítását és a résztvevők biztonságát. Az információk alapján a Magyar Karate Szakszövetség úgy döntött: a válogatott részt vesz az eseményen.

vb chile logo

A WKF biztosította a nemzeti szövetségeket arról, hogy a verseny lebonyolítását a katonaság és a rendőrség biztosítja. Felhívta egyúttal az érintettek figyelmét arra, hogy mindenki tartsa be a szükséges biztonsági előírásokat. Az információk szerint a világbajnokságon résztvevő országok jelentős része már a helyszínen tartózkodik.

A magyar küldöttség egy része - versenybírók, szakvezetők - már napok óta Santiago de Chilében van. A csapat szállása, akárcsak a versenynek otthont adó sportcsarnok, a zavargások helyszínétől távolabb helyezkedik el.

A szakvezetőkkel tartott egyeztetések alapján kijelenthető, hogy a magyar versenyzők felkészültek, és indulni akarnak a két évente sorra kerülő világbajnokságon.

Az MKSZ természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapat utazása és versenyzése a lehető legnagyobb rendben és biztonságban valósuljon meg. Ennek érdekében a szövetség felvette a kapcsolatot a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, folyamatosan tájékozódik és informálja az érintetteket.