www.karate.hu
PDF letöltés

Éremben bíznak a magyarok az első „olimpiai” Eb-n

Csütörtöktől vasárnapig a törökországi Kocaeliben rendezik az idei felnőtt karate Európa-bajnokságot, amelyen 44 ország 500 karatésa – köztük 13 magyar – lép tatamira. A mostani az első kontinensviadal, mióta tavaly augusztusban kiderült, hogy a sportág történetében először ott lehet a 2020-as olimpián. Bár az ötkarikás játékok miatt az eddigieknél is nehezebb lehet jó eredményt elérni, a magyarok érmet remélnek a kontinensviadalon.

magyarokferihegyen

(fotó: Nagy Ákos)

A válogatott tagja a 2016-os vb-második és Eb-harmadik Tadissi Martial, akárcsak az egy éve az ötödik helyen végzett Hárspataki Gábor és Nagy Botond. Tadissi egyébként készül a júliusi Világjátékokra is (amit ezen a videón meg is mutatott).

Jó előjelekkel utaztak el a mieink Törökországba. Előzőleg a bosnyák szövetség meghívására háromnapos nemzetközi küzdelmi edzőtáborban vettek részt, ahol a közös tréningeket lezáró gálán mind a férfi, mind a női együttesünk megnyerte mérkőzését. Legjobbjaink ezután Szarvason készültek fel az Eb-re.

„Természetesen mindenkiben bízunk és mindenki a maximumot fogja nyújtani – ígérte Büchler Zsolt szövetségi kapitány. – Nagyon sok múlik majd a sorsoláson. Küzdelemben a férfiaknál Tadissi Martial, a nőknél pedig Molnár Réka lehet a legesélyesebb az érmes szereplésre. De ne feledjük, hogy rajtuk kívül Hárspataki Gábor U21-es Európa- és  világbajnok, és Premier League-versenyen is állt már dobogón. Virág András még a 2013-as budapesti Eb-n ötödik lett, míg ugyanott Bartha Nikola bronzérmet nyert. Formagyakorlatban pedig női és férfi versenyzőnk is bizonyította már, hogy a legjobbak közé tartozik.”

Karate Európa-bajnokság, a magyar indulók:

Formagyakorlat (kata):

Férfiak: Nagy Botond

Nők: Sterck Laura

Küzdelem (kumite):

Férfiak: 67 kg: Tadissi Martial, 75 kg: Hàrspataki Gàbor, 84 kg: Virág András, +84 kg: Molnár Dániel

Csapat: György Dániel, Hàrspataki Gábor, Höning Dávid, Molnár Dániel, Szegedi Döme, Tadissi Martial, Viràg András

Nők: 50 kg: Varga Fruzsina, 55 kg: Molnàr Rèka, 61 kg: Vass Melinda, 68 kg: Bartha Nikola

Csapat: Bartha Nikola, Molnàr Réka, Varga Fruzsina, Vass Melinda 

Az Eb statisztikái, sorsolása és eredményei elérhetők itt.