www.karate.hu
PDF letöltés

Forgács Tamás ötödik lett Szocsiban

Kitettek magukért katásaink a Szocsiban péntektől vasárnapig zajló kadet, junior és U21-es Európa-bajnokság nyitónapján, amelyen az egyéni formagyakorlatok mellett a kadetek küzdelmeit rendezték meg. Forgács Tamás az U21-es férfiak kimondottan erős mezőnyében egészen a bronzmérkőzésig jutott, míg testvére, Forgács Richárd a juniorok, illetve Kiss Zsófia a kadetek között egyaránt hetedik lett. Kumitében a 63 kg-os Dvorák Ádám szintén a hetedik helyet szerezte meg.

szocsikatasok

A helyezett katások és edzőik (Kiss Zsófia, Miklós Nikolett, Forgács Richárd és Tamás, Egri Tamás)

Egyre inkább beleérik az U21-es világelitbe Forgács Tamás. A Vasas versenyzője először 5-0-ra verte francia(!) ellenfelét, majd túljutott horvát riválisán, a nyolc között pedig a végső győztes olasz Panagia ellen is kapott egy zászlót. A vigaszágon még nagyobb bravúrt végrehajtva legyőzte az elmúlt két felnőtt Európa-bajnokságon bronzérmet nyert azeri Hejdarovot, így a harmadik helyért mérkőzhetett. Végül a bronzérem nem lett meg, de a vb-ezüstérmes török Göktas ellen is csak 4-1-re maradt alul Forgács Tamás, akinek az ötödik helye és a nyújtott teljesítménye azért is biztató, mert ráadásul az U21-es mezőny fiatalabbjai közé tartozik. 

Bár nem ért el helyezést, kiemelendő a kadet lányok +54 kg-os súlycsoportjában indult Benkő Zsófia teljesítménye, aki három győzelemmel a legjobb nyolc között búcsúzott.

Szombaton fiú csapat katásainknak és a junior kumitéseknek szurkolhatunk.

Az Eb statisztikái, sorsolása és eredményei elérhetők itt.