www.karate.hu
PDF letöltés

Három magyar érem Dubaiban

Nem sokkal a karate hazai kiemelt sportággá válását követően kiemelkedő eredményeket értek el a magyar versenyzők. A sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League Dubaiban megrendezett állomásán Hárspataki Gábor ezüst-, Tadissi Martial és Molnár Dániel pedig bronzérmet nyert. Az eredmények igencsak biztatók a fél év múlva kezdődő olimpiai kvalifikációs sorozat előtt.

dubaiermesek

A PL-széria fordulói kisebbfajta világbajnoksággal érnek fel, hiszen kategóriánként 64 versenyző indulhat, akik elsősorban a világranglista első ötven helyezettje közül kerülnek ki, kiegészülve a második félszázból bekerülőkkel.

Ebben a rendkívül erős mezőnyben sikerült Hárspataki Gábornak a 75 kg-os súlycsoportban küzdelemben öt győzelemmel a döntőbe jutnia. A fináléban aztán 5-2-re alulmaradt a sportág jelenlegi legnagyobb sztárjával, az ötszörös világbajnok azeri Agajevvel szemben.

Négy győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyért küzdhetett Tadissi Martial. A 67 kilós magyar karatés 0-0-ás eredményt követően bírói döntéssel nyert az egyiptomi Elsawy ellen.

Szintén sikerrel vívta meg bronzmérkőzését Molnár Dániel, aki szép találatokkal 3-2-re verte a koszovói Nishevcit.

A magyar versenyzők dobogós helyezésükkel értékes világranglista pontokat szereztek.

A dubai Karate1 Premier League verseny eredményei elérhetők innen.