www.karate.hu

Események

karate2024

guadalajaraeb

facebook

twitter

youtube

insta

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

Három magyar karatés bronzérem Marokkóban

Tadissi Martial, Hárspataki Gábor és Molnár Dániel egyaránt a harmadik helyen végzett a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria Rabatban megrendezett állomásán. A három magyar kiválóság a pénteki és szombati selejtezők során jutott el a bronzmérkőzés lehetőségéig, a vasárnapi helyosztók során pedig mindhárman győzelmet arattak.

rabatermesekedzoikkel

A marokkói érmesek és edzőik

A marokkói PL-versenyen kategóriánként legfeljebb 64-en indulhattak, akik a világranglista első ötven helyezettje közül kerültek ki, kiegészülve a második félszáz sportolóival: összességében 72 ország versenyzői léptek tatamira.

A 67 kg-os férfiak küzdelmei során Tadissi Martial három győzelemmel jutott el az elődöntőig, ahol alulmaradt az egyiptomi Hanafy ellen. A harmadik helyért az UTE korábbi vb-ezüstérmes és Eb-bronzérmes karatésa 2-0-ra verte az azeri Haszanovot.

Tadissi Martial eredményei:

A 16 közé jutásért: -Zakaria (marokkói) 1-0
Nyolcaddöntő: -Barney (új-zélandi), Barney sérülés miatt nem tudott kiállni
Negyeddöntő: -Alkhatami (szaúd-arábiai) 1-1, bíró döntéssel Taddissi győzött
Elődöntő: -Hanafy (egyiptomi) 1-2
A 3. helyért: -Haszanov (azeri) 2-0

A 75 kilósok mezőnyében Hárspataki Gábor két diadalt követően szoros mérkőzésen kapott ki üzbég ellenfelétől, aki utána bejutott a döntőbe, így az MTK versenyzője a vigaszágra került. A tavalyi Európa-bajnokság harmadik helyezettje meg is ragadta az újabb esélyt, és végül a francia Da Costa 1-0-ás legyőzésével ő is a dobogóra állhatott.

Hárspataki Gábor eredményei:

A 16 közé jutásért: -Hszu (tajvani) 1-0
Nyolcaddöntő: -Aldweik (jordániai) 4-1
Negyeddöntő: -Otabolajev (üzbég) 0-1
Vigaszág: -Sadikovs (lett) 3-0
A 3. helyért: -Da Costa (francia) 1-0

Hárspatakihoz hasonló utat járt be a nehézsúlyú Molnár Dániel. Az UTE +84 kg-os sportolója két nyertes és egy vesztes küzdelem után a vigaszágon 3-0-ra verte tunéziai ellenfelét, végül pedig a bronzmeccsen is ugyanennyire győzött a török Kaptannal szemben.

Molnár Dániel eredményei:

A 16 közé jutásért: -Boussag (francia) 4-2
Nyolcaddöntő: -Nishevci (koszovói) 2-2 , első szerzett ponttal Molnár győzött
Negyeddöntő: -Horne (német) 0-2
Vigaszág: -Ezzar (tunéziai) 3-0
A 3. helyért: -Kaptan (török) 3-0

Nagyszerű eredmény a karate sportág 2020-as olimpiai bemutatkozása előtt, hogy három magyar is érmet tudott szerezni egy Premier League-viadalon, ráadásul éppen ugyanők dobogóra állhattak a rangos sorozat februári, dubaji állomásán is. Az ötkarikás kvalifikáció az esztendő második felében kezdődik.