www.karate.hu

Események

karate2024

guadalajaraeb

facebook

twitter

youtube

insta

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

Hárspataki Gábor Salzburgban is dobogós lett

Bronzérmet nyert Hárspataki Gábor a sportág legrangosabb versenysorozata, a Karate1 széria ausztriai állomásán. A Salzburgban 2018. február 2. és 4. között megrendezett versenyen az MTK karatésa pályafutása talán legfárasztóbb menetelése során hét győzelemmel és egy vereséggel lett harmadik a 75 kg-osok mezőnyében.
salzburgharspatakidobogon
 
A két héttel korábbi, Dubai-i ezüstérmet követően ezúttal nem kisebb, mint 168(!) fős kategória várt tavalyi Eb-bronzérmesünkre, aki Salzburgban is igazolta klasszisát. A 22. életévét éppen betöltött sportoló úgy nyerte zsinórban első hat mérkőzését, hogy 31 pontot csinált riválisain, miközben ellene csupán egyetlen pontot értek el! A sok csatában elfáradva aztán a döntőbe jutásért kikapott a többszörös vb- és Eb-érmes német Bitsch-től, így a bronzérmeért küzdhetett. A helyosztón Hárspataki Gábor 3-2-re verte ukrán ellenfelét, így ismét dobogóra állhatott egy világversenyen.
 
Hárspataki Gábor eredményei: 
 
A 128 közé jutásért: - Suur-Inkeroinen (finn) 8-0
A 64 közé jutásért: - Orbea (spanyol) 2-0
A 32 közé jutásért: - Klimov (német) 4-0
A 16 közé jutásért: - Kmit (ukrán) 3-0
Nyolcaddöntő: - Alinezhadkafshgari (iráni) 9-1
Negyeddöntő: - Kirijevics (fehérorosz) 5-0
Elődöntő: - Bitsch (német) 0-2
A harmadik helyért: - Kszenzsik (ukrán) 3-2
 
A salzburgi Series A besorolású viadalon a többi magyar induló közül a kilencedik helyen végzett Sterck Laura, aki női formagyakorlatban három diadal után búcsúzott. Szintén három sikeres mérkőzést tudhatott a magáénak Nagy Botond is a férfiak között és az 55 kg-ban Molnár Réka, de sportolóink majdnem mindegyike továbbjutott egy-két fordulón a gigamezőnyökben.
 
A Karate1 Series A salzburgi állomásának statisztikái és eredményei elérhetők innen