www.karate.hu
PDF letöltés

Hatodik lett Tadissi Martial a Világjátékokon

Bár közel állt hozzá, de végül nem sikerült az éremszerzés Tadissi Martial számára a wroclawi Világjátékokon  A 67 kg-os súlycsoportban indult magyar karatés a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

tadissiwroclaw

Tadissi Martial az angol Thomas ellen

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes sportoló első csoportmérkőzésén éppen a vb-döntőbeli ellenfelével, az angol Thomas-szal került össze, akivel szemben változatos csatában 3-2-ra alulmaradt.

A következő mérkőzésen a továbbjutáshoz le kellett volna győzni az algériai Benkhaledet. Úgy tűnt, hogy nem is lesz ezzel probléma, az UTE klasszisa már 4-1-re is vezetett, azonban a hajrában „benézett” egy három pontot érő fejrúgást, és mivel az algériai ellenfél szerezte az összecsapás első pontját, a 4-4-gyel a szabályok szerint ő lett a győztes.

Az utolsó küzdelmét már hiába hozta 1-0-ra ausztrál riválisával szemben a 25 éves magyar karatés, csoportharmadikként nem jutott az elődöntőbe, hatodik lett.

„Azt sajnálom a legjobban, hogy az első két mérkőzésen egyaránt vezettem, és onnan vesztettem, ráadásul nem is volt hátra sok idő. Nem tudom, hogyan történt, hiszen a felkészülés jól sikerült, a bemelegítés megfelelő volt, az orvosi team is sokat segített, előzetesen úgy tűnt, hogy minden rendben van. Azt sem mondhatnám, hogy túl nagy volt a tét, hiszen ez már a második ilyen jellegű, multisport eseményen való részvételem. Két éve a bakui Európa Játékokon sokkal nagyobb teher volt rajtam, most viszont úgy jöttem ide, hogy élvezzem a mérkőzéseket. Amit viszont hasznosítani lehet ebből a szereplésből, az az, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni az utolsó húsz másodpercre. Azt kell megerősíteni mentálisan és taktikailag is úgy, hogy ott már ne kapjak be több pontot, hanem meg tudjam tartani a vezetést.” – összegezte szereplését Tadissi Martial.

A Világjátékok karate versenyének eredményei elérhetők innen.