www.karate.hu
PDF letöltés

Hét plusz egy magyar WKF arany Rijekából

Kereken harminc érmet hoztak haza a magyarok a WKF kategóriákban (kadet, junior, U21 és felnőtt korosztályokban) a 2014. október 4-5-én megrendezett Croatia Openről, amely a jövő évi felnőtt és korosztályos Európa-bajnokságok egyik kvalifikációs állomása volt. Hét arany-, hét ezüst- és 16 bronzérem volt a magyar érmek eloszlása Rijekában.

croopen2014plakat

Huszonegy ország versenyzői, köztük 75 magyar karatés lépett tatamira a Croatia Openen, amelynek első napján a hivatalos WKF kategóriák (amelyekben rendeznek világversenyeket is) kerültek sorra, míg vasárnap az utánpótláskorúak bizonyíthatnak. 

A szombati versenynapon erős mezőnyök gyűltek össze a különböző kategóriákban és súlycsoportokban a horvát tengerparti városban, úgyhogy a dobogóra eljutni egyáltalán nem volt könnyű feladat. A verseny a kvalifikációs pontgyűjtés mellett jó felmérő volt a felnőtt válogatottak számára, hiszen Brémában egy hónap múlva rendezik meg a világbajnokságot. Legjobbjaink közül ezúttal férfi katában Nagy Botond, míg a 67 kilósok között Szegedi Döme tudott aranyérmet nyerni.

Bár nekik nem adtak aranyérmet, még egy ígéretes első hely jutott a magyaroknak. A felnőtt kumite csapatok számára ugyanis - éppen a vb jegyében - gyakorló mérkőzéseket rendeztek Rijekában, és a férfiak csapatküzdelmében a magyar válogatott (György Dániel, Hárspataki Gábor, Kőhegyi Zoltán, Szegedi Döme, Tadissi Martial) bizonyult a legjobbnak. 

Magyar aranyérmesek a WKF kategóriákban:

Fiú kadet 70 kg: 1. Erdős Martin (Barcs)

Lány junior 53 kg: 1. Lakatos Nóra (Budaörs)

Lány junior 59 kg: 1. Boussebaa Aicha (Arashi)

Férfi U21 75 kg: 1. Hárspataki Gábor (MTK-Dynamic)

Női U21 61 kg: 1. Győriványi Renáta (MTK-Dynamic)

Felnőtt férfi kata: 1. Nagy Botond (Arashi)

Felnőtt férfi 67 kg: 1. Szegedi Döme (BVSC-Zugló Fighter)