www.karate.hu
PDF letöltés

Horvátország rendezheti a 2021-es felnőtt Eb-t

Az Adria-parti Porecben kerül sor 2021. május 19. és 23. között a jövő évi felnőtt karate Európa-bajnokságra. A verseny rendezését azután nyerte el Horvátország, hogy az eredetileg Göteborgba tervezett kontinensviadaltól a svéd rendezők az ősszel a koronavírus járványhelyzet bizonytalanságai miatt visszaléptek. Az Eb fontosságát növeli, hogy a tokiói olimpia pontszerző sorozatának állomása lesz, ezért az esemény lebonyolításában társrendezőként vesz részt az Európai Karate Szövetség (EKF).

porec

Az Adria-parti Porec

A Karate Világszövetség (WKF) tájékoztatása szerint a svéd lemondást követően a horvát szövetség mellett Azerbajdzsán, Bulgária, Lengyelország és Spanyolország is jelezte rendezési szándékát. A WKF arról is beszámolt, hogy az új helyszínnel az Európa-bajnokság földrajzilag a kontinens közepére kerül, könnyebb elérhetőséget biztosítva ezzel az országok többségének, a szervezők pedig rendelkeznek azzal a tapasztalattal, hogy a koronavírus helyzet alatt miként lehet biztonságos körülmények között karate versenyt rendezni.

Az Európa-bajnokság három héttel előzi majd meg a tokiói olimpia karatés kvalifikációs tornáját, amelyet június 11. és 13. között Párizsban tartanak.
.