www.karate.hu
PDF letöltés

ISF Combat Games: 15 magyar indul karatéban

A 2019-es karate magyar bajnokságon az is eldőlt, hogy a 2002 és 2004 között született fiatalok közül kik indulhatnak a júniusi, Budapesten sorra kerülő ISF Combat Games-en. Katában három-három, míg a kumite versenyszámokban egy-egy hazai sportoló szerepelhet a rangos nemzetközi diákversenyen június 18-án és 19-én a BOK Sportcsarnokban.

isfcombatgames

Az ISF Combat Games elnevezésű eseményt a Magyar Diáksport Szövetség június 16. és 21. között rendezi meg Budapesten, és négy sportágban - a karate mellett birkózásban, cselgáncsban és taekwondóban - versenyeznek majd a sportolók.

A karate versenyszámokban várhatóan 11 ország tehetségei lépnek majd tatamira. A nevezett országok: Azerbajdzsán, Brazília, Kína, Tajvan, Horvátország, Franciaország, Peru, Oroszország, Ukrajna, Egyesült Államok és Magyarország.

A hétvégi magyar bajnokság keretein belül külön kategóriákban döntötték el, hogy az érintett korosztályba tartozó fiatal magyar versenyzők közül kik lehetnek majd ott az ISF Combat Games-en. A sikerrel kvalifikált magyarok között van többek között a februári dániai korosztályos Európa-bajnokságon érmet nyert Ilankovic Aleksandra és Bárdos Ádám.

Az ISF Combat Games magyar indulói:

Kata:

Fiúk: Bárdos Ádám, Csicsay Gergely, Mérő Bálint
Lányok: Kiss Zsófia, Kovács Dominika, Szőcs Kamilla
 
Kumite:
 
Fiúk:
55 kg: Szöllősi Patrik
61 kg: Szabó Marcell
68 kg: Farkas Milán
76 kg: Kulcsár Péter
+76 kg: Frankó Dániel
Lányok:
48 kg: Lintz Alexandra
53 kg: Ilankovic Aleksandra
59 kg: Udvari Zsófia
+59 kg: Benkő Zsófia
 
A versenyen a magyar csapat vezetője Büchler Zsolt szövetségi kapitány lesz, míg edzőként a korosztályos válogatott szakvezetői, Fischer Mihály, Egri Tamás és Papp Miklós tevékenykednek majd.
 
A versenyről információk elérhetők innen.