www.karate.hu

Események

karate2024

guadalajaraeb

facebook

twitter

youtube

insta

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

Ígéretes évkezdet Samoborban

Bizakodásra okot adóan kezdték a 2018-as esztendőt a magyar versenyzők az idei első jelentősebb nemzetközi karate viadalon. A horvátországi Samoborban számos szép eredmény született: katában a magyar válogatottnál csak a szlovákok bizonyultak eredményesebbnek, kumitében pedig az MTK együttese az összes résztvevő klub között a harmadik helyen végzett.
samobor
 
A Grand Prix Croatia elnevezésű versenyen küzdelemben több mint 1200-n, formagyakorlatban pedig mintegy 500-an indultak.
 
Legjobb versenyzőink közül a felnőtteknél Nagy Botond első lett, Sterck Laura a felnőttek és az U21-esek mezőnyében is döntőzött, illetve csapat formagyakorlatban is lett magyar érmes. Küzdelemben az őszi korosztályos vb-n bronzérmes Tamás Ferdinánd megnyerte a 21 éven aluliak 67 kg-os súlycsoportjának küzdelmeit. Ugyanebben a korosztályban Czagány Dóra ezüstérmes lett. A junioroknál Nguyen An és Kapdebo Botond, a kadeteknél Bilisics Milán, Bihary Boglárka és Ilankovic Aleksandra szerzett érmet, és a fiatalabb korosztályokban is több magyar felállhatott a dobogóra.
 
Grand Prix Croatia, a magyar érmesek a hivatalos kategóriákban: 
 
Kata: 
 
Felnőtt: 
Férfiak: 1. Nagy Botond
Nők: 2. Sterck Laura
 
U21:
Nők: 1. Sterck Laura
 
Junior:
Fiú csapat: 2. Vasas
 
Kumite:
 
U21: 
Férfiak:
67 kg: 1. Tamás Ferdinánd
Nők: 68 kg: 2. Czagány Dóra
 
Junior: 
Fiúk: 
68 kg: 3. Nguyen An
76 kg: 2. Kapdebo Botond
 
Kadet: 
Fiúk: 
+70 kg: 3. Bilisics Milán
Lányok: 
47 kg: 3. Bihary Boglárka
54 kg: 2. Ilankovic Aleksandra
 
A verseny összes eredményei elérhetők innen.