www.karate.hu
PDF letöltés

Japánban edzőtáborozhatnak a magyar válogatottak

Kivételes lehetőséggel keresték meg a Magyar Karate Szövetséget az okinawai tartománytól. A karate szülőföldjeként is ismert japán sziget képviselői a magyar karate támogatásaként azt ajánlották fel, hogy hatmillió jen, azaz körülbelül 15 millió forint értékben segítik – a 2020-as olimpiai részvételt megcélzó – válogatott sportolóink kinti edzőtáborozását.

zallelmeszaros

Zallel László és Dr. Mészáros János az okinawai szerződéssel

Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke szerint a vállalásból elsősorban a katások profitálhatnak, de szóba kerülhet a kumitések okinawai edzőtáborozása is.

A megállapodást a japán szigeten az MKSZ részéről megkötő – korábbi többszörös magyar bajnok, majd később kiváló edző – Zallel László elmondása szerint az összeget 2019-ben használhatják fel a magyarok, amennyiben Okinawára utaznak táborozni. Hangsúlyozta: a katások számára azért is különleges a lehetőség, mert ott tart edzéseket az egykori világbajnok legenda Tsuguo Sakumoto, akinek tanítványai között van a jelenlegi vb-címvédő férfi katás Ryo Kyuna.

Elképzelhető, hogy hasonlóval élhetnek Tochigi tartomány segítségének köszönhetően is legjobbjaink, mivel utóbbi a Magyar Olimpiai Bizottság támogatójaként hasonló kedvezményekben részesíti a magyar ötkarikás csapat felkészülését a két év múlva sorra kerülő nyári játékokra.