www.karate.hu
PDF letöltés

Jövő augusztusra halasztották a februári korosztályos Eb-t

Az Európai Karate Szövetség, az EKF döntést hozott a 2021-es tamperei kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságról. A határozat szerint az egész kontinenst sújtó koronavírus-járvány miatt a viadal jövő év augusztus 20. és 22. között kerül megrendezésre.

tamperelogo

A hagyományosan a korosztályos Eb-t megelőző bírói képzést és vizsgát áttették augusztus 17-19-re. Az EKF a nemzeti szövetségeknek küldött levelében arra is felhívta a figyelmet, hogy a korcsoportokba sorolásnál a versenyzőkre az életkor vonatkozásában az általános szabályok érvényesek: vagyis a korosztályok meghatározásánál a verseny első napjának a dátuma a mérvadó.

A jövő májusi göteborgi felnőtt Európa-bajnokság megrendezéséről november 10-ig kell nyilatkoznia a svéd szövetségnek. Az EKF megerősítette, mindent megtesz azért, hogy a felnőtt Eb megrendezésre, tekintettel arra, hogy az esemény az olimpiai kvalifikáció fontos állomása. A verseny kiemelt jelentősége miatt megoldás lehet az EKF társszervezői szerepválalása, vagy akár a teljes esemény szervezési feladatainak az átvállalása - jelezte az európai szövetség.