www.karate.hu
PDF letöltés

Karate nagykövetek is segítik az olimpiai felkészülést

A Magyar Karate Nagykövetének nevezte ki Gelényi-Martinez Alynát és Hasebe Toshiakit Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke. Az érintettek a jövőben munkájukkal és diplomáciai kapcsolatrendszerükkel segítik majd a hazai karate fejlődését és a válogatottak olimpiai felkészülését, valamint a japán-magyar sportdiplomáciai kapcsolatok erősítését és újabb együttműködési lehetőségek megtalálását.

nagykovetek

A külügyi vonalon tevékenykedő Gelényi-Martinez Alyna előzőleg fekete öves fokozatot szerzett a Hayashi-ha Shito-ryuban, több hazai és nemzetközi versenyen is indult. Munkája ősztől Japánba viszi, ahol a tokiói nagykövetségen dolgozik majd.

A korábban több évet hazánkban élt Hasebe Toshiaki híres japán szamuráj család leszármazottja, aki komoly befolyással bír hazájában, ezenkívül tanácsadó az európai Shinkyokushin szervezet mellett.

Kettejük feladata a magyar karate képviselete és támogatása az olimpiai felkészülésben. Az MKSZ szeretné, ha a Japán Karate Szövetséggel és a 2020-as olimpia szervezőivel sikerülne megtalálni azokat az együttműködési lehetőségeket, hogy legjobbjaink együtt dolgozhassanak a távol-keleti ország válogatottjával - mondta el Dr. Mészáros János.