www.karate.hu
PDF letöltés

Karatés gálamérkőzés a TEK Gálán

Aki november 18-án 9 és 21 óra között részt vesz az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Budo és Küzdősportgálán, az a Terrorelhárítási Központnak köszönhetően nem csupán egy felejthetetlen sportélménynek lehet részese, hanem többek között egy gálamérkőzést is élvezhet: Tadissi Martial és Molnár Dániel küzd majd meg egymással.

tadissimolnar

Tadissi Martial az elmúlt pár év legsikeresebb magyar felnőtt karatésa. Édesapja kongói, édesanyja magyar, és már szinte születésekor megpecsételődött a sorsa, keresztneve ugyanis harcost jelent magyarul. Eddigi legnagyobb sikere a tavalyi világbajnoki ezüstérme, de két Európa-bajnoki bronzérme is elismerésre méltó. Az idei Világjátékokon és a két évvel ezelőtti Európa Játékokon is egymaga képviselte a magyar színeket.

Molnár Dániel a magyar karate feltörekvő tehetségei közé tartozik, a felnőttmezőnyben idén érte el legnagyobb  sikereit. A nehézsúlyúak között a bronzéremért küzdhetett a tavaszi Európa-bajnokságon. Kevésen múlt, hogy nem sikerült dobogóra állnia, az ősszel viszont bronzérmet szerzett a sportág legrangosabb sorozatának isztambuli versenyén. A törökországi viadal felért egy világbajnoksággal, olyan népes és színvonalas mezőny gyűlt össze. Elég, ha annyit mondunk, hogy 96 (!) karatéka indult a súlycsoportjában.

A gálameccs mellett a K-1, a Kyokushin, a WKF és a Grappling szabélyrendszerben egymásnak feszülő egyenruhások küzdelmei sportszakmailag és látványban is eleve magas színvonalat ígérnek, de a boksztól a thaibokszig szinte minden kategóriában gyakorlott harcos, Görbics Gábor is megküzd majd ellenfelével.

Az orosz különleges alakulat, az Alfa tagjainak bemutatója szintén nem mindennapi látványt ígér, a világ egyik legkeményebb alakulatának tagjai alighanem tudnak szépet és újat mutatni minden érdeklődőnek. Alighanem minden küzdősportrajongó örül majd a „Vörös Skorpiónak”, azaz a fehérorosz Alekszej Ignasovnak.

A szervezők azokra is gondoltak, akik a mérkőzések közötti szünetekben kultúrával csillapítanák tudásszomjukat, ugyanis kedvezményes könyvvásárral, igazi könyvritkaságokkal és sok egyéb érdekességgel készül a november 16-án, szombaton megrendezésre kerülő TEK Budo Gálára a Zrínyi Kiadó.

Külön programmal készülnek az egyenruhások azok számára, akik a mindennapjaik iránt érdeklődnek. A tervek szerint a Készenléti Rendőrség Toborzó Csoportja a rendezvény helyszínén felállított pultnál ajándéktárgyakkal, és a határvadász képzésről szóló tájékoztató szórólapokkal várja az érdeklődőket. A toborzópont közvetlen közelében kiállításra kerül egy, a Készenléti Rendőrségnél rendszeresített szolgálati rendőrmotor, valamint egy testvédő felszerelést szemléltető bábu. A határvadász toborzópont mögötti területen a kerékpáros egység által felállított ügyességi pályát tesztelhetik a rendezvény látogatói.

Az egésznapos program ráadásul ingyenes, nem kell fizetni a belépőért. A rendezvényen a Bethesda Gyermekkórház javára lehet majd jótékonykodni.