www.karate.hu
PDF letöltés

Kazahsztánban edzőtáborozik három klasszisunk

A kazahsztáni Almatyban edzőtáborozik 2019. november 10. és 23. között a magyar felnőtt kumite válogatott három kiválósága. György Dániel, Hárspataki Gábor és Szegedi Döme a házigazdák meghívására utazott az ázsiai országba, hogy ott készüljenek a soron következő megmérettetésekre. Hárspataki Gábor és György Dániel számára a legfőbb cél a jövő évi párizsi olimpiai kvalifikációs versenyre való felkészülés.

kazahtabor

"Az előtörténet annyi, hogy jónak láttuk, ha nemzetközi táborokban is készülünk a legjobb karate nemzeteknél, ahol akár több hetet is kint tudnunk tartózkodni" - számolt be róla Szegedi Döme. - "Jelenleg a kazahoknál dolgozik egy francia edző, Tareq Abdesselem, vele jó a viszonyunk, és ő küldött az edzőtáborra meghívót. Rajtunk és a kazahokon kívül egy guatemalai, egy ausztrál és egy francia versenyző is itt van, és úgy tudjuk, hogy a jövő héten csatlakoznak hozzánk mások is."

A BVSC-Zuglónál edzőként is tevékenykedő korábbi korosztályos világbajnok hozzátette: mivel másfél év kihagyás után nemrég tért vissza a komoly versenyzéshez, mindenképpen magas szintű edzéslehetőséget keresett, hogy minél hamarabb vissza tudja hozni, illetve tovább tudja fejleszteni a régi formáját.

A 2020-as olimpiai részvételért küzdő Hárspataki Gábor és György Dániel Kazahsztánból utaznak majd tovább Madridba, ahol újabb nemzetközi edzőtábor vár rájuk. Ott több másik magyar válogatott sportoló is csatlakozik már hozzájuk, a spanyolországi edzéseket követően pedig a november utolsó napjaiban sorra kerülő, madridi Karate1 Premier League viadalon fognak számot adni formájukról.