www.karate.hu
PDF letöltés

Két magyar is éremért küzdhet Dubaiban

Két magyar versenyzőért is szurkolhatunk a Karate1 Premier League sorozat péntektől vasárnapig Dubaiban zajló állomásán. A 75 kg-osok mezőnyében öt győzelemmel a vasárnapi döntőbe jutott Hárspataki Gábor, míg a 67 kilósok között Tadissi Martial a bronzéremért küzdhet.

dubaiharspatakitadissi

A karate sportág legrangosabb sorozatában az idei évben maximálták az egyes kategóriák létszámát: mindenhol 64-64 versenyző indulhat, elsősorban a világranglista első ötven helyezettje, kiegészülve a második félszázból bekerülőkkel. Az új szabályozás elképesztően sűrű mezőnyöket eredményez - így volt ez a Premier League egyesült arab emírségekbeli fordulójában is.

Hárspataki Gábornak is több világklasszison keresztül kellett túljutnia, amíg eljutott a 75 kg-os súlycsoport döntőjéig. A legnagyobb név a többszörös vb- és Eb-érmes ukrán Horuna volt, akinek az MTK versenyzője visszavágott az egy héttel korábbi, a guadalajarai Series A viadalon elszenvedett vereségért. Hársi ezúttal nagyon meggyőző volt, végig uralta a küzdelmet, a virtuozitásáról ismert rivális nem tudott mit kezdeni vele. A magyar karatés három találata ellenében Horuna mindössze egyetlen pontot szerzett, és ez volt a mindössze kettőből az egyik pont, amelyet a selejtezők során Hárspataki ellen értek el! Pedig olyan további klasszisokkal akadt össze, mint a szintén többszörös Eb-dobogós török Yagci és a francia Logan Da Costa. A legnagyobb név azonban még hátravan, hiszen a döntőben a sportág történetének ikonikus alakja, az ötszörös világbajnok Agajev vár rá. 

Hárspataki Gábor eredményei:

A 32 közé jutásért: -Kellaway (angol) 2-0
A 16 közé jutásért: -Aldweik (jordániai) 7-0
Nyolcaddöntő: -Horuna (ukrán) 3-1
Negyeddöntő: -Yagci (török) 1-0
Elődöntő: -Da Costa (francia) 6-1
Döntő: -Agajev (azeri)

Hasonlóan szépen menetelt a 67 kilósoknál Tadissi Martial. Az UTE sportolója négy  győzelemmel bejutott a legjobb négy közé. Különösen izgalmas hajrában verte az osztrák Pokorny-t, aki ellen pár másodperccel a vége előtt, egy dobás és befejezést követően videóbírót kérve fordított. Az elődöntőben Márszi alulmaradt a török Uygur ellenében, de a bronzérem még meglehet, amihez az egyiptomi Elsawyt kellene legyőzni. 

Tadissi Martial eredményei:

A 32 közé jutásért: -Vargas (mexikói) 2-1
A 16 közé jutásért: -Pokorny (osztrák) 5-3
Nyolcaddöntő: -Nakano (japán) 4-1
Negyeddöntő: -Figueira (brazil) 3-0
Elődöntő: -Uygur (török) 0-2
A harmadik helyért: -Elsawy (egyiptomi) 

A bronzmérkőzéseket magyar idő szerint vasárnap 7 és 11 óra között rendezik, míg a finálékra 11.30-tól kerül sor. Az éremért folyó mérkőzések élőben is megtekinthetők a Karate World TV internetes közvetítésében.
 
A többi pénteken érdekelt magyar - Sterck Laura (kata), Molnár Réka (55 kg) és Tamás Ferdinánd (67) - ezúttal helyezetlenül végzett. Szombaton még a katás Nagy Botondért és Koch Szabolcsért, valamint a +84 kg-os Molnár Dánielért szoríthatunk.