www.karate.hu
PDF letöltés

Kijelölték az Európa-bajnokság magyar indulóit

Összesen 18 magyar versenyző képviseli majd hazánkat a spanyolországi Guadalajarában március 28. és 31. között sorra kerülő felnőtt karate és para-karate Európa-bajnokságon. Egyéniben egy kivételével minden kategóriában lesz magyar induló, és mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél lesz kumite csapatunk is. Az esemény égisze alatt ezúttal is megrendezik a para-karatésok Eb-jét, amelyen négy magyar sportoló vesz részt.

guadalajara

A magyar válogatott tagja lesz Guadalajarában a tavaly történelmi Eb-ezüstéremig jutott Hárspataki Gábor, akárcsak a múlt évben már harmadik Eb-bronzérmét begyűjtő Tadissi Martial.
 
Rajtuk kívül a férfiaknál ott lesz a 2018-as Karate 1 Premier League viadalokon többször is érmet szerzett Molnár Dániel, az Eb-ötödik katás Nagy Botond és a most márciusi salzburgi Series A viadal gigamezőnyében bronzmeccsig jutott György Dániel. A még bőven U21-es Fehér Péter az őszi vb után a kontinensbajnokságon is megmutathatja képességeit, míg Tamás Ferdinánd, Hidasi Tibor és Gyovai Roland a férfi kumite csapatot erősítik.
 

Négy női indulónk közül Bartha Nikola volt már Eb-érmes és vb-ötödik, míg a korosztályos világversenyeken több érmet is szerzett Czagány Dóra az idei párizsi Premier League állomáson kiemelkedően szerepelt. Nemzetközi versenyeken számos jelentős sikert ért már el Molnár Réka és Sterck Laura, a fiatal Takács Virág Vivien pedig az aalborgi U21-es Eb szereplést követően újoncként a felnőttek között is szerencsét próbálhat. 
 
A para-karatésok mezőnyében már-már rutinosnak mondható magyar versenyzők indulnak: ugyanazok, akik a tavalyi Európa-bajnokságon és világbajnokságon is részt vettek. Közülük egy éve Novi Sadban Csatári János a második helyet szerezte meg, Dobos Réka pedig bronzérmes lett.
 
Karate és para-karate Európa-bajnokság, Guadalajara, a magyar indulók:

Kata (formagyakorlat):

Férfiak: Nagy Botond
Nők: Sterck Laura

Kumite (küzdelem):

Férfiak:
60 kg: Fehér Péter
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
+84 kg: Molnár Dániel
Férfi csapat: Gyovai Roland, György Dániel, Hárspataki Gábor, Hidasi Tibor, Molnár Dániel, Tadissi Martial, Tamás Ferdinánd

Nők:
55 kg: Molnár Réka
61 kg: Takács Virág Vivien
68 kg: Czagány Dóra
+68 kg: Bartha Nikola
Női csapat: Bartha Nikola, Czagány Dóra, Molnár Réka, Takács Virág Vivien

Para-karate:

Dobos Réka (kerekesszékes)
Molnár Zsolt (kerekesszékes)
Csatári János (tanulásban akadályozott)
Kárpáti Petra (tanulásban akadályozott)

Az Európa-bajnokság kiírása elérhető itt.