www.karate.hu
PDF letöltés

Kilenc magyar a párizsi évadnyitón

Kilenc magyar versenyző vesz részt az év első világversenyén, a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League párizsi állomásán. A péntektől vasárnapig zajló eseményen 81 ország 756 versenyzője indul.

 

 k1paris

A Karate1 Premier League sorozat újdonsága, hogy maximálták a versenyzők létszámát, kategóriánként 64-en küzdenek meg az érmes helyezésekért és a ranglistapontokért. A létszámhatár miatt nem is kerülhet be akárki az indulók közé. Először a világranglista első 50 helyezettje nevezhet, majd a fennmaradó helyekre az adott kategória legjobb száz versenyzője közül fogadnak el nevezéseket.

A magyarok közül első körben Hárspataki Gábor (75 kg), Koch Szabolcs (kata), Molnár Dániel (+84 kg), Molnár Réka (55 kg), Nagy Botond (kata), Sterck Laura (kata) és Tadissi Martial (67 kg) szerzett indulási jogot a párizsi részvételre. Hozzájuk csatlakozott a második körben Bartha Nikola (+68 kg) és Czagány Dóra (68 kg).

A verseny döntői és helyosztói élőben megtekinthetők a karateworld.tv internetes oldalon. A párizsi közvetítés 6 euróért érhető el, míg valamennyi idei Karate1 Premier League verseny közvetítése 50 euróért vásárolható meg.

A párizsi verseny statisztikái és eredményei elérhetők itt.