www.karate.hu
PDF letöltés

Kitűzték a budapesti Európa-bajnokság időpontját

Beszámoltak a magyar illetékesek a 2020-ban Budapesten sorra kerülő 47. Kadet, Junior és U21-es Karate Európa-bajnokság előkészületeiről. Az Európai Karate Szövetség, az EKF kongresszusán Dr. Mészáros János MKSZ-elnök és Falusi Márton alelnök, a szervezőbizottság vezetője tartott prezentációt.

guadalajaraprezentacio1

Falusi Márton, Antonio Espinos és Dr. Mészáros János

A Guadalajarában lebonyolított felnőtt Eb alkalmával megtartott kongresszus előtt a delegációk külön standon tájékozódhattak a korosztályos Eb-ről.

A kongresszuson Dr. Mészáros János elmondta: Magyarországon széleskörű támogatottságot élvez a karate. Nemcsak a sportághoz közel állók, hanem a legfelső hazai sportvezetés is mindent megtesz a sportág előremozdításáért, így azért is, hogy Tokiót követően a 2024-es párizsi olimpián is programban maradjon a karate. A jövő évi korosztályos kontinensviadallal kapcsolatban az MKSZ első embere kijelentette: a Magyar Karate Szakszövetség készen áll rá, hogy megszervezze és sikeresen lebonyolítsa az Európa-bajnokságot.

Falusi Márton prezentációval és rövidfilmmel mutatta be a megjelenteknek a verseny leendő helyszínét, szálláshelyeit, tájékoztatást adott a szervezés jelen állásáról és válaszolt a feltett kérdésekre.

guadalajaraprezentacio2

Az EKF végrehajtó bizottsága elfogadta a budapesti Eb időpontjára tett magyar javaslatot, ezáltal biztossá vált, hogy a 14-20 évesek rangos kontinenstornáját 2020 február 6. és 9. között rendezik meg a BOK (volt SYMA) Sportcsarnokban.

A magyar sportdiplomáciát erősítette Guadalajarában Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár, aki az Eb-n együtt szurkolt a magyar küldöttséggel, a versenyzőket biztatta a csapatgyűléseken, valamint megbeszélést folytatott - egyebek mellett a jövő évi Eb-ről - Antonio Espinosszal, a WKF, egyben az EKF elnőkével.