www.karate.hu
PDF letöltés

Lezajlott a Magyar WKF Liga első fordulója

Bátaszéken rendezték meg 2020. november 7-8-án a Hayashi Magyar WKF Karate Liga első fordulóját. A verseny célja az volt, hogy az indulóknak több mérkőzéses versengési lehetőséget biztosítson, ezzel segítve formában tartásukat és motivációjukat. A koronavírus-járványra tekintettel az esemény a kötelezőnél is körültekintőbb óvintézkedések betartása mellett zajlott.

liga1

Így zajlott a Hayashi Hayashi Magyar WKF Karate Liga 1. fordulója

Az alulról jövő kezdeményezésként útjára indult - és a Magyar Karate Szakszövetség által is támogatott - sorozat első állomására férfi katában 30, kumitében 114, női katában 26 és kumitében 83 hazai sportoló nevezett, köztük olyan nemzetközi klasszisok, mint például az olimpiai részvételért hajtó Tadissi Martial és Nagy Botond, illetve a női válogatottat évek óta erősítő Bartha Nikola és Molnár Réka. 
 
A szombati versenynapon körülbelül hat, míg vasárnap nyolc órán át zajlott a három tatamin lebonyolított verseny. A versenyzők gyakorlását elősegítendő, a legtöbb kategóriában körmérkőzések zajlottak, így gyakorlatilag valamennyi résztvevő több meccset is vívhatott.
 
Az eseményt általános megelégedés övezte, hiszen az edzők és versenyzők egyaránt örültek annak, hogy a koronavírus-járvány idején ez a lehetőség egyáltalán megadatott, és ki-ki újra átélhette egy karate bajnokság atmoszféráját. 
 
A Nagy Ákos vezette szervezők mindent megtettek azért, hogy a versenyt járványügyi szempontból maximális elővigyázatosság övezze. A sportcsarnokban az éppen versenyzőkön kívül minden jelenlévő végig maszkot viselt, beleértve a bírókat is, a nézőtéren ülők pedig minden harmadik helyet foglalhatták el. A sportolók a küzdőtérre egy fertőtlenítő szőnyegen keresztül léphettek be, ahol minden mérkőzés előtt és után fertőtlenítették a védőfelszerelésüket.
 
A Hayashi Magyar WKF Karate Liga 1. fordulójának eredményei elérhetők itt