www.karate.hu
PDF letöltés

MEFS-díjat kapott Dr. Mészáros János

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) március 25-én Emlékülés keretében ünnepelte alapításának 110. évfordulóját. A rendezvényen emlékérmet kapott az MKSZ elnöke is.

mefsdij

A Gödöllői Királyi Kastélyban méltó környezetben idézték fel 1907. március 25-ét, amikor összeült a „Főiskolai Sport Szövetség” alakuló közgyűlése. 

Az Emlékülésen köszöntőt mondott Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke és Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára. Államtitkár asszony beszédében rávilágított arra, hogy egy nép sikere mindig tetteiben és történelmében gyökerezik, abból táplálkozik. A magyar történelem lapjain, annak sorai között pedig szinte ragyognak a világszinten ismert és elismert magyar sporttörténelem jeles pillanatai. A Sportszövetség 110 évvel ezelőtti célkitűzése, hogy „az ifjúság nagy egészét megnyerje a testi kultúra nagy eszméinek” örökérvényű gondolat, melyért mind a mai napig fáradhatatlanul küzdenek.

Az eseményen ezt követően számos díjat adtak át. Az egyetemi sport támogatásáért MEFS Elek Ilona Emlékéremben részesült többek között Dr. Mészáros János 7. danos Shito-ryu karate mester, a Magyar Karate Szakszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

(forrás: mozduljra.hu)