www.karate.hu
PDF letöltés

MKSZ főtitkár: az eredmények hozták a kiemelt státuszt

2020-ban Tokióban szerepel először az olimpiai programban a karate, amely itthon idéntől bekerült a kormány által támogatott kiemelt sportágak közé, és ott van a közoktatásban is – a célokról a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára, Dr. Tahon Róbert nyilatkozott a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

tahondigi

Az elmúlt időszak eredményei segítették ahhoz a karatét, hogy bekerüljön a kiemelt sportágak közé - jelentette ki az MKSZ főtitkára. Dr. Tahon Róbert azt is hangsúlyozta, hogy a karate közvetlenül a látvány csapatsportok után a legnagyobb tömegbázissal rendelkező sportág Magyarországon. Hozzátette: a kiemelt státusz felelősséggel jár, a fő cél a sportághoz kerülő új források hatékony szétterítése a rendszerben.

"Szélesebb körben szeretnénk a versenyzést elterjeszteni, ugyanakkor megtartani a nagyon elterjedt, életmód karatét űzők tömegbázisát" - körvonalazta az elképzeléseket a sportvezető.

Olimpiai programban szereplő, és arra a továbbiakban is esélyes sportágként közép- és hosszútávon is gondolkodik az MKSZ vezetése. Ennek része, hogy 2020-ban Magyarország rendezi meg a korosztályos Európa-bajnokságot, és megpályázták a 2022-es felnőtt világbajnokságot is - sorolta a főtitkár.

Arról is beszélt, hogy a karateedzők már ott vannak a közoktatásban is a testnevelési órákon.

A DIGI Sportos stúdióbeszélgetés megtekinthető itt.