www.karate.hu

Események

vb chile logo

karate2024

facebook

twitter

youtube

insta

danosaink

macslogo

karateworldtvbanner

 

PDF letöltés

MKSZ-közgyűlés: túlléptük az 500 tagegyesületet

A Magyar Karate Szakszövetség éves rendes közgyűlésén a közgyűlés tagsága elfogadta a jogszabályok által kötelezően előírt beszámolókat.

kozgyules

Dr. Mészáros János elnök beszámolójában megismerhette a tagság a 2018. év legfontosabb szövetségi eredményeit, benne többek között azt, hogy a szövetség egyesületeinek száma 2018-ban átlépte az 500(!)-at, a kiadott versenyzői sportorvosi engedélyek meghaladták a 12 ezret, valamint hogy országszerte 124 iskolában iskolai testnevelés keretében karate oktatás zajlik.

Az elnök nemzetközi sportdiplomáciai sikerről is beszámolt: 2020-ban Budapest kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságot rendezhet, valamint a Magyar Karate Szakszövetség nyerte el a 2022-es felnőtt világbajnokság rendezési jogát is.

Dr. Mészáros János elmondta, hogy komoly sportdiplomáciai küzdelem vár a nemzetközi karate társadalomra, hogy a sportág a 2024-es olimpián is ott lehessen.

Az olimpiai szakág és a stílusok világversenyeinek eredményei alapján 78 versenyző kapott szövetségi elismerést a 2018-as eredmények alapján.

Dr. Tahon Róbert főtitkár beszámolt a Nemzeti Karate Akadémia jelenlegi státuszáról: ebből kiderült, hogy az ingatlanvásárlás megvalósult, a tervezési és tervtanácsi eljárások lezajlottak. A kormány pozitív döntése után elkezdődhet a kivitelezési fázis.

A Magyar Karate Szakszövetség ezúton is köszöni az elnökség, a titkárság, a stílusszervezetek és az egyesületek 2018. évi munkáját.