www.karate.hu
PDF letöltés

Magyar bronzérem az első Youth League-en

A kadet lányok küzdelmében a harmadik helyen végzett a 47 kg-os Bihary Boglárka a Szófiában megrendezett Karate1 Youth League viadalon. A Karate Világszövetség, a WKF által a 12 és 17 év közötti fiatalok számára az idei évben életre hívott sorozat első rendezvényén 72 ország közel 1900 versenyzője indult.

bihary

A hatalmas mezőnyökben szinte nehezebb volt érmet nyerni, mint egy korosztályos világbajnokságon. A magyar indulók közül Bihary Boglárkának mégis sikerült a küzdelmek végén dobogóra állnia. Az UTE karatésa a selejtezők során legyőzte svájci, ciprusi, koszovói és orosz ellenfelét, majd az elődöntőben 1-0-ra alulmaradt az olasz Bonaiti ellen. A bronzmérkőzésen aztán Bihary 0-0-ás eredményt követően bírói döntéssel győzött a szerb Zarija ellen.

A szófiai Youth League érdekessége volt, hogy a junior és a kadet formagyakorlat versenyszámokban új, pontozásos rendszert használva döntötték el a helyezéseket.

A verseny egyúttal kvalifikációs torna volt az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, amelyen – a sportág történetében először – a karate is szerepel a programban.

A Karate1 Youth League sorozatban az év során még a horvátországi Umagban, a mexikói Cancúnban és az olaszországi Velencében rendeznek fordulót.

A verseny statisztikái és eredményei elérhetők innen.