www.karate.hu
PDF letöltés

Magyar karatés bronz az olimpiai kvalifikációban

A harmadik helyen végzett Hárspataki Gábor a Karate1 Series A versenysorozat Santiago de Chilében megrendezett állomásán. A dél-amerikai viadalon már a - sportág olimpiai debütálását jelentő - 2020-as tokiói ötkarikás játékok kvalifikációs pontjaiért folytak a küzdelmek.

harspataki chile

Az MTK 75 kg-os kiválósága lett az első magyar karatés, aki olimpiai kvalifikációs versenyen dobogóra állhatott. A chilei viadalon Hárspataki Gábor súlycsoportjának 79 fős mezőnyében négy győzelemmel jutott el a döntő kapujáig, ott azonban - egy pont nélküli csatában - bírói döntéssel alulmaradt a jordániai Alnajjar ellen. A bronzmérkőzésen aztán megszületett a történelmi siker, miután idei Eb-ezüstérmesünk 2-1-re verte a spanyol Ibanezt.

Karate1 Series A, Santiago de Chile, Hárspataki Gábor eredményei: 

A 32 közé jutásért: -McCorvey (amerikai) 6-0
A 16 közé jutásért: -Watanabe (japán) 4-1
Nyolcaddöntő: -Rivest (kanadai) 1-0
Negyeddöntő: -Eltemur (török) 1-0
Elődöntő: -Alnajjar (jordániai) 0-0, bírói döntéssel Alnajjar győzött
A 3. helyért: -Ibanez (spanyol) 2-1
 
A többiek ezúttal nem kerültek éremközelbe, de Tadissi Martial Berlinhez hasonlóan ezúttal is remekül küzdött és csak a szerencse hiányzott a jobb eredményhez. György Dániel és Tamás Ferdinánd is ígéretes teljesítményt nyújtott, Bartha Nikola pedig egy győzelem után betegség miatt nem tudta folytatni.
 
A chilei verseny eredményei elérhetők itt.
 

Az olimpiai kvalifikációs sorozat október közepén a két év múlva sorra kerülő ötkarikás nyári játékok helyszínén, Tokióban egy Karate1 Premier League versennyel folytatódik.