www.karate.hu
PDF letöltés

Megalakult a budapesti Eb szervezőbizottsága

2019. április 30-án megtartotta első ülését a jövő februárban Magyarországon sorra kerülő, 47. Kadet, Junior és U21-es Karate Európa-bajnokság szervezőbizottsága. Az eseményen Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke és Falusi Márton, a bizottság vezetője vázolta a legfontosabb kérdéseket és mutatta be a különböző feladatokra felkért szakembereket. A 14-20 évesek kontinenstornáját 2020 február 6. és 9. között rendezik meg a BOK Sportcsarnokban.

szervezobizotsag

Közel harmincan vettek részt a szervezőbizottság első ülésén

Bevezetőjében Dr. Mészáros János ismertette az Eb - valamint a 2022-es felnőtt világbajnokság - rendezési joga elnyerésének történetét, amiket komoly sportdiplomáciai sikernek nevezett. Hangsúlyozta: az MKSZ azért pályázott a két világversenyre, mert azoktól hasonló sikereket és a magyar karate további fellendülését várja, mint az történt 2013-ban a szintén budapesti felnőtt Európa-bajnokság során és azt követően.

Falusi Márton, a szervezőbizottság vezetője kitért az Eb-vel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra. Elhangzott, hogy az esemény méreteiben meghaladja majd a 2013-ast, hiszen ide három korosztály karatésai érkeznek, az Európai Karate Szövetség (EKF) pedig a versenyhez kapcsolódóan, az azt megelőző napokban tartja nemzetközi bírói vizsgáját, amelyre önmagában több százan érkeznek.

Az MKSZ-alelnök a megjelenteknek bemutatta az Eb hivatalos logóját és helyszíneit. A rendezvényt a BOK (volt SYMA) Sportcsarnokban bonyolítják le, a központi hotel pedig a Danubius Hotel Arena lesz.

eblogo

A budapesti korosztályos Eb logója

A szb elnöke végül kitért arra, hogy kiket kértek fel a szervezés különböző területein - például a rendezvény biztosítása, utaztatás, informatika, a szurkolók szervezése, a bírókkal kapcsolatos teendők, a sajtó kiszolgálása, a sportcsarnok belső terének kialakítása, orvosi stáb, stb. - felmerülő feladatok ellátására. Májustól a szervezőmunka gyakorlati része kisebb csoportokban, az érintett területekért felelős szakemberekkel történő megbeszélésekkel folytatódik - számolt be a továbbiakról Falusi Márton.