www.karate.hu
PDF letöltés

Meglehet az első magyar karatés olimpikon

Az őszi Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára kvalifikáló versenyek karatéban 2018. június 29-én és 30-án, most pénteken és szombaton lesznek a horvátországi Umagban. A hat kategóriában Magyarországot négy versenyző képviseli. Sikeres szereplés esetén közülük kerülhet ki a magyar karate első olimpikonja.
baranyizsofi
Baranyi Zsófia korábban már vívott döntőt Európa-bajnokságon
 
Az umagi versenyen induló magyarok:
 
Kumite (küzdelem): 
Fiúk: 
53 kg: Botos Botond
+68 kg: Pintér Dániel
Lányok: 
59 kg: Baranyi Zsófia
+59 kg: Papp Dorottya
 
A kvalifikáció menete alapján korábban a világranglistáról két-két versenyző szerzett indulási jogot kategóriánként. Melléjük csatlakoznak az Umagban fináléba jutott karatésok. Érdekesség, hogy a horvát tengerparti kisvárosban két külön versenyre kerül sor, tehát gyakorlatilag két esély kínálkozik az ifjúsági olimpiára való kijutásra. A pénteki megmérettetésről a súlycsoportok döntősei szereznek kvótát a fiatalok ötkarikás játékára. A szombati versenyen ez a két versenyző már nem indul, a többiek viszont újra próbálkoznak, és a közülük kikerülő újabb döntősök szintén ott lehetnek majd Buenos Airesben.
 
A magyarok közül papíron - a nemrég a Gymnasiadén ezüstérmes - Baranyi Zsófiának van a legtöbb esélye, aki a negyedik helyen áll a vonatkozó világranglistán.