www.karate.hu
PDF letöltés

Négy évvel elhalasztották a dakari ifjúsági olimpiát

Négy évvel elhalasztották a 2022-re kiírt ifjúsági nyári olimpiát, amelynek így 2026-ban ad otthont Dakar, hozta nyilvánosságra közös döntését Szenegál és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A változtatás érinti a karatét is, hiszen a sportág a 2018-as Buenos Aires-i bemutatkozása után - ahová a magyar színek képviseletében Baranyi Zsófia is kijutott - ezúttal is ott szerepel a programban.

dakar

Macky Sall szenegáli köztársasági elnök javaslatát Thomas Bach, a NOB első embere üdvözölte a témában folytatott tárgyalások után.
 
A döntésre jelentős hatást gyakorolt a tokiói olimpia jövő évre halasztása, a számos nemzetközi sportesemény törlése vagy későbbre tolása, valamint a koronavírus-járvány nyomán kialakult jelenlegi egészségügyi helyzet gazdasági és más hatásai.
 
A két vezető méltatta a dakari ifjúsági olimpia eddigi szervezési előkészületeit, amelyet a határozat nyomán megerősített bizalommal folytathatnak. Egyben Mamadou Diagna szenegáli NOB-taggal közösen kifejezték: elkötelezettek az első afrikai olimpiai esemény sikeres rendezése mellett. Egyben hangsúlyozták, a döntés csalódást keltő lesz számos fiatal sportoló számára, azonban kérik a megértésüket.