www.karate.hu
PDF letöltés

Négy magyar indul az első para-karate Eb-n

A hétvégén első ízben rendeznek para-karate Európa-bajnokságot. A sporttöténelmi eseményt a a szerbiai Novi Sadon sorra kerülő 53. Karate Európa-bajnokság égisze alatt bonyolítják le. Magyarországot négy versenyző képviseli: Dobos Réka és Molnár Zsolt kerekesszékes, míg Kárpáti Petra és Csatári János tanulásban akadályozott kategóriában indul.

csatarijanos

Csatári János

A négy magyar közül Csatári János szerepelt hasonlóan rangos eseményen, ő viszont nem is akárhogyan: a 2016-os linzi para-karate világbajnokságon a második helyen végzett.

dobosreka

Dobos Réka

"Nehéz megmondani, hogy versenyzőink közül kinek van esélye Novi Sadban" - mondta Halász Attila, para-karatésokkal foglalkozó edző, az MKSZ Para-karate Bizottságának tagja. - "Kárpáti Petránál kilenc nevező van, de van esélye a dobogóra. Dobos Rékánál négyen vannak a kategóriában, neki is van esélye az éremszerzésre, viszont két orosz nagyon jó. A fiúknál Molnár Zsolt kategóriájában tíz fő nevezett és sok a jó versenyző. Csatári Jánosnál kilencen vannak, itt is van némi esély, de a három német nagyon jó."

molnarzsolt

Molnár Zsolt

A para-karate versenyeket a tervek szerint pénteken 17 órától rendezik. A döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor: a tanulásban akadályozottak: szombaton 13.25-kor, a látásban akadályozottak 19.25-kor, a kerekesszékesek pedig vasárnap 13.30-kor szerepelnek majd.

karpatipetra

Kárpáti Petra

Az 1. Para-Karate Európa-bajnokság statisztikái, mezőnye és eredményei elérhetők innen.