www.karate.hu
PDF letöltés

Négyszeres Eb-bronzérmes lett Tadissi Martial

A harmadik helyen végzett Tadissi Martial a spanyolországi Guadalajarában megrendezett karate Európa-bajnokságon. Az UTE 67 kg-os versenyzője ezzel rekordszámba menő negyedik kontinensbajnoki bronzérmét szerezte: a magyarok közül ennyi egyéni Eb-éremmel senki más nem rendelkezik. A para-karatésok között is született magyar érem, miután Kárpáti Petra a tanulásban akadályozott nők mezőnyében második lett.

guadalajara tadissi dobogon

Tadissi Martial negyedszer állhatott Eb-dobogóra

A 2020-as olimpiai bemutatkozás előtt álló sportág Eb-jén Tadissi Martial a selejtezők során kikapott a montenegrói Hodzsicstól, aki azonban később bejutott a döntőbe, így sportolónk a vigaszágon javíthatott. Ez sikerült is: előbb 5-0-ra verte a norvég Cho Johnsent, majd a horvát Berakot is felülmúlta 3-2-re. A szerb Jokszics elleni bronzmérkőzés az egész viadal egyik legjobb küzdelmét hozta, amelynek végén a szebbnél szebb találatokat elérő korábbi vb-második magyar - még a küzdőidő lejárta előtt elérve a technikai fölényhez szükséges nyolcpontos különbséget - 11-3-ra győzött.

A sikerrel a 27 éves magyar klasszis 2014, 2016 és 2018 után ismét Európa-bajnoki dobogóra állhatott fel.

„Örülök, hogy ilyen jól sikerült a verseny. Ez a negyedik Eb-bronzérmem, de arra is nagyon büszke vagyok, hogy 2014 óta sorozatban hatodszor küzdhettem a harmadik helyért. Az eredmény fontos az Európa Játékokon való részvétel szempontjából is, hiszen az idei fő cél kijutni a Minszkben sorra kerülő multisport-eseményre, és ott lehetőleg érmet nyerni. Ehhez jó ugródeszka volt ez az újabb dobogós hely az Európa-bajnokságon” – értékelte teljesítményét Tadissi Martial.

guadalajara karpati edzovel

Kárpáti Petra edzőjável, Halász Attilával

Az Eb programjának része volt a para-karatésok versengése. A tanulásban akadályozott nők között Kárpáti Petra bejutott a döntőbe, ahol második lett a francia Odin mögött. A magyar parasportolónak ez az első érme világversenyen.

Az Eb statisztikái, sorsolása és eredményei elérhetők innen, míg a para-karatésok eredményei megtalálhatók itt