www.karate.hu
PDF letöltés

Nguyen Hoang An bronzérmet nyert az Eb-n

A harmadik helyen végzett Nguyen Hoang An a Szocsiban zajló kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságon. A Sporting Budo karatésa a juniorok 68 kg-os súlycsoportjában állhatott fel a dobogóra, ezzel megszerezte a magyar csapat első érmét az oroszországi kontinensviadalon.

szocsiandobogon

Nguyen Hoang An az Eb-dobogón

Az Eb második napján a juniorok küzdelmeit és a csapat formagyakorlatokat rendezték. Nguyen Hoang An harcos és okos versenyzéssel egészen az elődöntőig menetelt. A vietnami szülőktől származó, de már Magyarországon született fiatal ciprusi, görög és lengyel ellenfeleken keresztül jutott el a finálé kapujáig, ahol azonban kikapott a későbbi győztes franciától. A vigaszágon aztán a magyar sportoló ismét nyerni tudott, ezzel negyedik világversenyén összejött neki a dobogós helyezés.

Nguyen Hoang An a nagyszerű eredménnyel sokat lépett előre a korosztályos világranglistán is, ahol egy előkelő helyezés az egyik lehetőség az - októberben Buenos Airesben sorra kerülő - ifjúsági olimpiára való kijutásra.
 
Nguyen Hoang An eredményei:

A 16 közé jutásért: - Cangarasz (ciprusi) 1-0
Nyolcaddöntő: - Klearkhosz (görög) 1-1, bíró döntéssel Nguyen Hoang An nyert
Negyeddöntő: - Kleniewski (lengyel) 2-0
Elődöntő: - Cizo (francia) 0-1
A harmadik helyért: - Boldt (német) 0-0, bírói döntéssel  Nguyen Hoang An nyert

A többi magyar közül Nichols Dávid (61 kg) két, Csöppü Bence (55) pedig egy győzelemmel a legjobb nyolc között esett ki, míg Gyovai Roland (+76) két nyertes küzdelmet követően a 9. lett.

Fiú kata csapatunk Szlovákia legyőzése után alulmaradtak a törökökkel szemben, akik aztán a spanyolok ellen egy billenés miatt nem jutottak a döntőbe, így a Mérő Bálint, Forgács Richárd és Csicsay Gergely alkotta együttes is a nyolc között búcsúzott.

Vasárnap a 18-20 évesek küzdelmeivel zárul Szocsiban a kadet, junior és U21-es Európa-bajnokság.

Az Eb statisztikái, sorsolása és eredményei elérhetők itt.