www.karate.hu
PDF letöltés

Nyolcadik lett Magyarország az Eb éremtáblázatán

Egy arany- és két ezüstéremmel a résztvevő 51 ország közül az előkelő nyolcadik helyen zártak a magyarok a nemzetek rangsorában a dániai Aalborgban megrendezett kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságon. A zárónapon az U21-esek léptek tatamira: közülük a hetedik helyen végzett Takács Virág Vivien szerepelt a legjobban. A versenyt követő záróünnepségen a hagyományoknak megfelelően átadták az Európai Karate Szövetség, az EKF hivatalos zászlaját a következő korosztályos Eb házigazdájának, amelyet a Magyar Karate Szakszövetség képviseletében Falusi Márton alelnök vett át.

aalborg zaszloatadas

2013 után ismét Magyarországra kerül az EKF hivatalos zászlaja 

A vasárnap befejeződött kontinensbajnokságon nyolc U21-es (18-20 évesek) karatésunk volt érdekelt. A legjobb helyezést Takács Virág Vivien érte el, aki a 61 kilós kategóriában első két ellenfelét magabiztosan győzte le, majd a későbbi győztes orosz versenyzővel szemben maradt alul. A vigaszágon aztán szoros meccsen 2-1-re kikapott lengyel ellenfelétől, így a zalaegerszegi sportoló a hetedik helyet szerezte meg.

A 60 kilós Fehér Péternek rendkívül nehéz sorsolása ellenére sikerült az első két meccsét megnyernie: nem is akárkik ellen. Az első körben a korábbi junior Európa-bajnok és felnőtt Series A-dobogós olasz versenyzőt, a másodikban a tavalyi Eb-ezüstérmes fehéroroszt búcsúztatta 4-0-ra, illetve 3-0-ra, végül azonban ez is kevés volt egy jó helyezés eléréséhez.

Ilankovic Aleksandra szombati aranyérme mellett Bárdos Ádám és Nguyen Hoang An ezüstjeivel a rekordlétszámú 51 induló nemzet között Magyarország az éremtáblázat nyolcadik helyén zárt. A mieinket szinte csak karatés "nagyhatalmak" előzték meg, mint például a spanyolok, franciák, olaszok, törökök és oroszok, ugyanakkor olyan országokat utasítottunk magunk mögé, mint többek között Anglia, Németország, Szerbia, Horvátország vagy Ukrajna.

aalborg csapat zaszloval

Nyolcadik lett Magyarország a nemzetek között az Eb-n

Kadet, junior és U21-es Eb, Aalborg, a kiemelkedő magyar eredmények:

Ilankovic Aleksandra (MTK): lány junior kumite 53 kg – 1. hely

Nguyen An (Sportingbudo): fiú junior kumite 68 kg – 2. hely

Bárdos Ádám (Sportingbudo): fiú kadet kata – 2. hely

Benkő Zsófia (MTK): lány junior kumite +59 kg – 5. hely

Csicsay Gergely, Forgács Richárd, Mérő Bálint (Vasas): fiú junior kata csapat – 5. hely  

Jakubovics Dalma (UTE): lány kadet kumite 47 kg – 5. hely

Fábián Csenge (MTK): női U21-es kata – 7. hely

Takács Virág Vivien (Toriki): női U21-es kumite 61 kg – 7. hely

Gödri-Mártis Huba (MTK): fiú kadet kumite 52 kg – 7. hely

Farkas Milán (MTK): fiú kadet kumite 63 kg – 7. hely

Az Eb statisztikái és eredményei elérhetők itt