www.karate.hu
PDF letöltés

Összeállt a madridi vb-re utazó csapat

Tíz válogatott versenyzőnk képviseli Magyarországot a madridi 24. Karate Világbajnokságon, a karate 2020-as olimpiai debütálását megelőző utolsó felnőtt vb-n. A sportág legrangosabb versenye várhatóan részvételi rekordot dönt, és minden korábbinál több ország versenyzői lépnek majd tatamira a spanyol fővárosban. A november 6. és 11. között sorra kerülő világbajnokság égisze alatt ezúttal is megrendezik a para-karatésok vb-jét, amelyen négy magyar sportoló vesz részt.

madrid

A magyar válogatott tagja lesz Madridban a két évvel ezelőtt világbajnoki ezüstéremig jutott Tadissi Martial és az idei Európa-bajnokságon szintén második helyet szerzett Hárspataki Gábor.
 
Rajtuk kívül ott lesz az idei Karate 1 Premier League viadalokon többször is érmet szerzett Molnár Dániel, a korábbi vb-ötödik Bartha Nikola, illetve Eb-ötödik Nagy Botond.
 
Nemzetközi versenyeken sok jelentős sikert ért már el Molnár Réka és Sterck Laura, korosztályos világversenyen pedig szerzett már érmet György Dániel és Czagány Dóra. A csupán 18 esztendős Fehér Péter a küldöttség legfiatalabb tagjaként vívta ki az indulás jogát.
 
A para-karatésok mezőnyében az idei Európa-bajnokságon is részt vett négy magyar versenyző próbál szerencsét: közülük Novi Sadban Csatári János a második helyet szerezte meg, Dobos Réka pedig bronzérmes lett.
 
Karate világbajnokság, Madrid, a magyar indulók: 

Kata (formagyakorlat):

Férfiak: Nagy Botond
Nők: Sterck Laura

Kumite (küzdelem):

Férfiak:
60 kg: Fehér Péter
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
+84 kg: Molnár Dániel

Nők:
55 kg: Molnár Réka
68 kg: Czagány Dóra
+68 kg: Bartha Nikola
 
Para-karate:

Dobos Réka (kerekesszékes)
Molnár Zsolt (kerekesszékes)
Csatári János (tanulásban akadályozott)
Kárpáti Petra (tanulásban akadályozott)

A teljes magyar küldöttséget a sportvezetőkkel, edzőkkel, bírókkal, orvossal, masszőrrel és kísérőkkel együtt összesen 36 fő alkotja majd.

A világbajnokság internetes honlapja elérhető itt